Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez gaat met twee gestrekte benen het raceweekend op Interlagos in

Sergio Perez moet en zal die tweede plek in het kampioenschap binnenslepen. Dat is zijn ultieme doel in de resterende twee raceweekenden.

Perez Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Sergio Perez won dit seizoen pas twee races, maar toch heeft hij de beste papieren voor het veroveren van de tweede plek in het kampioenschap. Momenteel staat hij op die plaats, met een vijftal punten voorsprong op nummer drie Charles Leclerc.

Met nog twee raceweekenden te gaan, inclusief een sprintrace in Brazilië, kan er nog van alles gebeuren. Checo gaat er in ieder geval alles, maar dan ook echt alles aan doen om die tweede plek in het WK veilig te stellen. "Ik ga de laatste twee races van het seizoen in vliegen met het gevoel dat alles voor mij nog te winnen valt."

"We zijn als team misschien wel kampioen der constructeurs, maar voor Red Bull en voor mij persoonlijk is het enorm belangrijk om tweede te worden in het kampioenschap", klinkt hij strijdlustig.

Extra punten

Om zichzelf in een zo gunstig mogelijke positie te manoeuvreren, hoopt de Mexicaan dat hij dit weekend twee maal zijn slag kan slaan. Behalve de race op zondag hebben we op zaterdagavond namelijk de sprintrace.

"Om dat (het pakken van plek twee, red.) te kunnen bereiken moet ik blijven strijden en gefocust blijven op het behalen van het best mogelijke resultaat, inclusief de sprintrace dit weekend."

"De sprintrace zorgt voor een extra mogelijkheid om extra belangrijke punten te scoren, dus het is belangrijk dat we op vrijdag een goede training afwerken en sterk kwalificeren."

Checo denkt dat hij een goede kans heeft om de tweede plek ook daadwerkelijk binnen te slepen, mits zijn team de sterke lijn van de afgelopen maanden doorzet. "Als we alles dit weekend op een rijtje weten te krijgen, dan zijn wij het te kloppen team. We gaan er alles aan doen om de ongelooflijke vorm die we dit seizoen hebben laten zien vast te houden."

Ook interessant:

Waar komt de bekende Hamilton-uitspraak 'It's hammer time' vandaan?

Een beetje Formule 1-fan weet nu precies waar we het over hebben, wie het zegt en tegen wie het wordt gezegd. Mercedes-engineer Peter Bonnington roept dit vaak tegen Lewis Hamilton, maar waar komt die uitspraak precies vandaan? We leggen het je uit in de onderstaande video.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"