Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez gaat met twee gestrekte benen het raceweekend op Interlagos in

Sergio Perez moet en zal die tweede plek in het kampioenschap binnenslepen. Dat is zijn ultieme doel in de resterende twee raceweekenden.

Sergio Perez won dit seizoen pas twee races, maar toch heeft hij de beste papieren voor het veroveren van de tweede plek in het kampioenschap. Momenteel staat hij op die plaats, met een vijftal punten voorsprong op nummer drie Charles Leclerc. Met nog twee raceweekenden te gaan, inclusief een sprintrace in Brazilië, kan er nog van alles gebeuren. Checo gaat er in ieder geval alles, maar dan ook echt alles aan doen om die tweede plek in het WK veilig te stellen. "Ik ga de laatste twee races van het seizoen in vliegen met het gevoel dat alles voor mij nog te winnen valt." "We zijn als team misschien wel kampioen der constructeurs, maar voor Red Bull en voor mij persoonlijk is het enorm belangrijk om tweede te worden in het kampioenschap", klinkt hij strijdlustig.

Extra punten

Om zichzelf in een zo gunstig mogelijke positie te manoeuvreren, hoopt de Mexicaan dat hij dit weekend twee maal zijn slag kan slaan. Behalve de race op zondag hebben we op zaterdagavond namelijk de sprintrace. "Om dat (het pakken van plek twee, red.) te kunnen bereiken moet ik blijven strijden en gefocust blijven op het behalen van het best mogelijke resultaat, inclusief de sprintrace dit weekend." "De sprintrace zorgt voor een extra mogelijkheid om extra belangrijke punten te scoren, dus het is belangrijk dat we op vrijdag een goede training afwerken en sterk kwalificeren." Checo denkt dat hij een goede kans heeft om de tweede plek ook daadwerkelijk binnen te slepen, mits zijn team de sterke lijn van de afgelopen maanden doorzet. "Als we alles dit weekend op een rijtje weten te krijgen, dan zijn wij het te kloppen team. We gaan er alles aan doen om de ongelooflijke vorm die we dit seizoen hebben laten zien vast te houden."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'