Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez gefrustreerd: "Mijn kansen waren al vroeg in de race verpest"

Sergio Perez startte vanaf de dertiende positie en had dus een inhaalrace voor de boeg om een plekje op het podium te bemachtigen. Maar in de beginfase van de race kampte hij met een probleem dat de race volgens de Mexicaan heeft verprutst.

Het was even goed billenknijpen voor Sergio Perez en Red Bull nadat er rook onder de kap van rechtervoorband te zien was doordat de remmen oververhit waren. Vanaf dat moment kon Perez eigenlijk al fluiten naar een podiumplek aangezien hij veel tijd verloor om het onder controle te houden. "Het was erg frustrerend", begint Perez in de microfoon van onder andere RacingNews365. "Mijn kansen waren al vroeg in de race verpest doordat de rechtervoorkant als het ware in brand stond. We moesten anticiperen en dat betekende dat het de hele race eigenlijk verprutste."

"Ik moest veel van het gas af"

"Toen ik op de hards reed moest ik goed de remtemperatuur blijven managen. Dat was erg belangrijk", gaat hij verder. "In het begin moest ik heel veel van het gas af. Ik verloor daardoor veel tijd. Dus alles liep eigenlijk in de soep door die eerste stint." Perez probeerde nog een gooi te doen naar P5, maar het mocht door de Safety Car helaas niet baten. "In de slotfase gingen naar binnen voor de zachte banden om Lewis misschien nog in te kunnen halen, maar met de Safety Car werd dat niet meer mogelijk."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'