Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez: "Het is geen geheim dat ik Verstappen wil verslaan"

Sergio Perez is blij voor zijn team dat het goed gaat dit Formule 1-seizoen. Max Verstappen leidt het coureurskampioenschap en Red Bull leidt het constructeurskampioenschap. Toch maakt hij duidelijk dat hij meer wil en zijn teamgenoot wil verslaan.

Na de eerste 11 van de 22 races dit Formule 1-seizoen leidt Max Verstappen in de coureursstand, gevolgd door Ferrari-coureur Charles Leclerc. Sergio Perez stond enige tijd tweede, maar na wederom een uitvalbeurt is de Red Bull-rijder teruggezakt naar de derde plaats in de WK-stand. Toch gelooft Perez nog in zijn kansen voor de titel en is zijn doel nog steeds om te winnen van Verstappen. "Ja, ik wil Max verslaan natuurlijk", zegt hij tegen onder meer RacingNews365 wanneer hij wordt gevraagd over de titelstrijd met de Nederlander. "Dat is ook geen geheim." Aan de andere kant wil hij niet zorgen voor frictie binnen het team. "Ik wil ook dat heel Red Bull het als team geweldig doet. Als Max wint is het natuurlijk niet fijn voor mijn kampioenschapshoop, maar uiteindelijk ben ik erg blij, want het is wel mijn team. De concurrentie wordt alleen maar sterker, dus het is belangrijk om stappen voorwaarts te maken."

Perez hoopt dat 'pechreeks' voorbij is

De afgelopen drie races viel Perez twee keer uit. Met nog elf races te gaan weet hij dat een uitvalbeurt steeds grotere consequenties zal hebben. "Ja, een nog een aantal keer nul punten en het kampioenschap is natuurlijk voorbij. Hopelijk zijn in ieder geval de betrouwbaarheidsproblemen opgelost en kunnen we finishen, dat is het belangrijkst." Ondanks een achterstand op teamgenoot Verstappen - Perez staat 57 punten achter in het coureurskampioenschap - mag de Mexicaan nog steeds strijden voor de wereldtitel. "We zijn vrij om tegen elkaar te racen. We willen het beste doen voor onszelf, natuurlijk, dus het is zoals het is."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje