Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez hint op vuurwerk van Red Bull: "Moet toch een keer gebeuren"

Voor Sergio Perez zitten de wintertestdagen in Barcelona en Bahrein er al bijna op. Slechts een halve dag resteert, maar tijdens die halve dag gaat hij wel het gaspedaal dieper intrappen.

Tijdens de Formule 1-wintertests is het een goed beruik om vooral zo veel mogelijk kilometers te maken. Rondetijden zijn van ondergeschikt belang, vaak tot aan de laatste dag. Dan wordt het gaspedaal wat dieper ingetrapt tijdens de zogenaamde performanceruns. Max Verstappen gaf eerder aan daar niet zoveel heil in te zien , maar Sergio Perez lijkt daar toch iets anders over te denken.

Zaterdag gaat het gas erop

Als hem ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd wordt of Red Bull zich al bezig heeft gehouden met performanceruns, moet de Mexicaan ontkennend antwoorden: "Tot zover hebben we dat nog niet gedaan nee", zo begint hij, voordat hij verklapt dat dat er nog wel aan zit te komen. "Ik denk dat we dat op enig moment wel móéten doen, dat terwijl nog maar een halve dag over is. Dat betekent dat we morgen meer performanceruns gaan doen, om er zo achter te komen hoe de auto in dat soort omstandigheden aanvoelt."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin