Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Perez hint op vuurwerk van Red Bull: "Moet toch een keer gebeuren"

Voor Sergio Perez zitten de wintertestdagen in Barcelona en Bahrein er al bijna op. Slechts een halve dag resteert, maar tijdens die halve dag gaat hij wel het gaspedaal dieper intrappen.

Perez Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Tijdens de Formule 1-wintertests is het een goed beruik om vooral zo veel mogelijk kilometers te maken. Rondetijden zijn van ondergeschikt belang, vaak tot aan de laatste dag. Dan wordt het gaspedaal wat dieper ingetrapt tijdens de zogenaamde performanceruns. Max Verstappen gaf eerder aan daar niet zoveel heil in te zien, maar Sergio Perez lijkt daar toch iets anders over te denken.

Zaterdag gaat het gas erop

Als hem ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd wordt of Red Bull zich al bezig heeft gehouden met performanceruns, moet de Mexicaan ontkennend antwoorden: "Tot zover hebben we dat nog niet gedaan nee", zo begint hij, voordat hij verklapt dat dat er nog wel aan zit te komen.

"Ik denk dat we dat op enig moment wel móéten doen, dat terwijl nog maar een halve dag over is. Dat betekent dat we morgen meer performanceruns gaan doen, om er zo achter te komen hoe de auto in dat soort omstandigheden aanvoelt."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-Podcast In de titelstrijd met Verstappen zijn de Mercedes-excuses op