Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez hoopt draad weer op te pakken in Canada: "Zal vast niet zo erg zijn als Monaco!"

De Formule 1 reist voor de negende ronde van het seizoen af naar Canada en na een tegenvallende race in Monaco hoopt Red Bull Racing de draad dit weekend weer op te pakken. Sergio Perez is zich echter bewust van de valkuilen die in Canada kunnen ontstaan en hoopt vooral dat het team de grootste moeilijkheden het hoofd kan bieden.

XPB 1280750 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is inmiddels wel duidelijk dat Red Bull Racing en stratencircuits geen gouden combinatie is, maar in Canada zullen Max Verstappen en Sergio Perez er toch weer aan moeten geloven. Het circuit in Montréal is geen typisch stratencircuit, maar wat karakteristieken betreft kunnen we gerust stellen dat het daar dicht bij in de buurt komt.

Voor Red Bull is dat echter slecht nieuws, want in Monaco werd al wel duidelijk dat de RB20 het op dat soort circuits toch vrij lastig heeft. Bij de Oostenrijkse renstal bereidt men zich dus voor op een lastig karwei, maar Sergio Perez benadrukt tijdens de persconferentie in Canada dat hij verwacht dat de kans klein dat de Grand Prix van Canada net zo zal eindigen als de race in Monaco. 

"Ik hoop echt wel dat het hier niet zo ernstig zal zijn als in Monaco! We hebben wel aan de problemen gewerkt waar we tegenaan liepen, vooral omdat we wel verwachten die moeilijkheden in Canada nog een keer tegen te komen. Het zal hoe dan ook een interessant weekend worden, maar ik verwacht wel dat we iets sterker voor de dag zullen komen in Montréal. De kans dat dit een van onze sterkere weekenden zal worden is klein, maar we kunnen vast wel weer mee met de andere topteams."

Toch kan de Mexicaan, die recent aankondigde nog twee jaar bij Red Bull te blijven, niet ontkennen dat er in Canada een aantal onvermijdelijke uitdagingen op het team te wachten staan. "Het zal echt niet zo extreem zijn als in Monaco, maar hier in Canada is het natuurlijk belangrijk om de kerbstones mee te pakken. Dat is echt wel een van de belangrijkere punten voor dit weekend, dus ik denk niet dat dat makkelijk zal worden. Maar we hebben hard gewerkt en begrijpen nu ook beter waar alle problemen vandaan komen, dus ik hoop dat we ook op dat gebied een stap voorwaarts kunnen zetten."

De organisatie van de Grand Prix van Canada heeft het afgelopen jaar verder ook niet stilgezeten, want het asfalt is sinds de laatste editie flink onder handen genomen. Perez durft zelf echter nog geen verwachtingen uit te spreken over de verandering. "We komen er op de baan pas achter of het in positieve zin iets heeft veranderd. In sommige gevallen wordt een groot deel van het asfalt vervangen terwijl de baan in andere gevallen juist grotendeels hetzelfde blijft, dus dat is een kwestie van afwachten."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen