Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2021

Perez klopt Verstappen, Mercedes compleet onzichtbaar in tweede training Azerbeidzjan

Sergio Perez heeft de snelste tijd genoteerd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij klopte de nummer twee Max Verstappen met een tiende, terwijl de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas niet bij de beste tien stonden.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als om 14:00 uur Nederlandse tijd het licht van de pits op groen gaat, is het direct een drukte van belang op de baan. Favoriete bandenkeuze voor die eerste stint is de medium band, waarop Carlos Sainz initieel de snelste ronde rijdt. Max Verstappen sluit op twee tienden aan op de virde plaats en moet daarbij ook nog Charles Leclerc en Pierre Gasly voor zich dulden.

Vervolgens wordt de sessie stopgezet. Nicholas Latifi is niet de eerste die rechtdoor schiet in een uitloopzone, maar diens auto is wel de eerste die er vervolgens mee stopt. Als de baan wordt vrijgegeven, zijn het de Ferrari's die de snelste tijden nog scherper stellen, al hebben ze daar wel de zachte banden voor nodig.

Verstappen zakt wat weg naarmate meer mensen die zachte banden aanspreken. Als hij dat vervolgens ook doet, wordt zijn run wat gehinderd door een crash van Leclerc. Hij boort de neus van zijn Ferrari in de muur, maar weet met geschonden aangezicht de weg terug naar de pits te vervolgen.

Uitslag Tweede vrije training - Azerbeidzjan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Daarna is het echter wel de beurt aan Max Verstappen, maar zeker ook aan Sergio Perez. De twee Red Bulls pakken de plaatsen één en twee, waarbij de Mexicaan Verstappen met een tiende klopt. Daarna volgen voor de beide heren runs op diezelfde gebruikte zachte banden, maar daarop verbeteren ze hun tijden niet.

Dat doen Hamilton en Bottas ook niet, dat terwijl die er op de plaatsen elf en zestien niet geweldig voor staan. De Ferrari's mag je op de plaatsen drie en vier na Monaco opnieuw dat stempel 'geweldig' wel weer meegeven. Naast Mercedes stelde ook McLaren (met Mercedes-power) ietwat teleur. Lando Norris en Daniel Ricciardo kwamen niet verder dan de achtste en dertiende plaats.

Hekkensluiter was, de onfortuinlijke Latifi even niet meegerekend, Mick Schumacher. De Duitser gaf een halve seconde toe op teamgenoot Nikita Mazepin.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden