Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez lyrisch over nieuwe F1-regels: "Effect goed merkbaar"

Je moet in de Formule 1-paddock goed zoeken naar mensen die enthousiast zijn over de nieuwe Formule 1-regels. Wie echter volhardt, komt uit bij Racing Point-coureur Sergio Perez.

De Mexicaan Sergio Perez verwacht best wel wat van de aerodynamische regels in de Formule 1. Tijdens de testdagen evalueerde hij op eigen wijze het nieuwe vleugelconcept van de auto's naar tevredenheid.

"Ik ben op enig moment even achter de Mercedes van Valtteri Bottas blijven hangen en het leek erop dat ik inderdaad wat minder neerwaartse kracht verloor. Tot dusver kan ik dus alleen maar concluderen dat de Formule 1 geweldig werk heeft verricht met het invoeren van de nieuwe regels." Perez houdt echter nog een slag om de arm als hem gevraagd wordt of de show echt beter wordt: "Dat moet blijken als we tijdens de GP van Australië met meerdere coureurs dicht op elkaar rijden. Ik heb nu immers nog maar één rondje dicht achter één auto gereden, maar ik heb goede hoop." "Je voelt nog steeds wel dat je downforce verliest, maar de auto blijft tenminste nog enigszins voorspelbaar reageren op de input van de coureurs. Op de rechte stukken lijkt een slipstream bovendien wat meer effect te hebben, dus ik denk dat het de goede kant op gaat."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'