Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez met de billen bloot naast Verstappen in 2022

Het is dit jaar erop of eronder voor Sergio Perez bij Red Bull. Ja, hij mag een tweede jaar aanblijven als teamgenoot van Max Verstappen, maar een campagne gelijk aan die in 2021 is waarschijnlijk niet genoeg om ook in 2023 voor Red Bull op de Formule 1-grid te staan.

Perez Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sergio Perez werd ruim een jaar geleden door Red Bull vol trots aangekondigd als de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. In plaats van terug te vallen op nieuwe Red Bull-aanwas koos men voor ervaring in combinatie met bewezen snelheid. Perez won immers in 2020 nog de Grand Prix van Sakhir en dat voor een middenmoter als Racing Point.

Natuurlijk, iedereen heeft tijd nodig om aan een nieuwe auto en een nieuwe werkomgeving te wennen, zo ook Sergio Perez. Zelf gaf hij zich vijf raceweekenden om op snelheid te komen. Toen hij (met wat pech voor anderen) in zijn zevende race voor Red Bull plots de GP van Azerbeidzjan won, waren velen het ervoer eens. Perez stond er!

Het bleek echter een uitschieter. Uitschieters liet hij gedurende 2021 vaker zien, maar over de hele linie was hij niet heel veel sterker dan bijvoorbeeld een Pierre Gasly of een Alexander Albon. Perez stond wat verder naar voren dan genoemde voorgangers, maar ook Verstappen deed nóg beter van voren mee, vooral omdat de nieuwe Red Bull beter was ten opzichte van de nieuwe Mercedes. De onderlinge verschillen tussen Verstappen en Perez lieten echter zien dat ook de Mexicaan het tempo niet kon volgen. Bij lange na niet zelfs.

Dat was aan het begin van het seizoen zo, maar aan het einde nog steeds. Zijn kwalificatieresultaten ten opzichte van Verstappen in de laatste drie races? Een exit in Q2 in Qatar, een verschil van 0,5 seconde in Saoedi-Arabië en een verschil van liefst 0,8 seconde in Abu Dhabi.

Argument Perez geldt in 2022 niet meer

Perez bleef steevast wijzen op de moeilijke karakteristieken van de RB16B. Het window waarin de bolide goed tot zijn recht komt is klein en volgens Perez kreeg Verstappen dat window beter gevonden, niet in de laatste plaats vanwege de vele jaren aan ervaring bij het team en met de auto, die steeds een doorontwikkeling was van zijn voorganger. En dat is precies waarom Perez zich in 2022 nergens meer achter kan verschuilen.

Als ze in Bahrein op de grid verschijnen, hebben ze precies evenveel ervaring met het nieuwe concept van 2022. Verstappen zal niet veel meters meer hebben gereden in de simulator of andersom. Van een achterstand kan geen sprake meer zijn, niet voor wat betreft het rijden met deze specifieke auto in ieder geval.

Het kan dus zomaar zijn dat Perez in de eerste races van 2022 zijn gelijk aantoont. Als hij nu kan aanhaken en maximaal drie tienden toegeeft op de tijd van Verstappen, die we qua puur talent en snelheid sowieso iets hoger aan moeten slaan, dan was het inderdaad de ervaring van Verstappen binnen het team dat het verschil maakte.

Blijven de verschillen tussen Verstappen en Perez in 2022 gelijk aan de verschillen die we een jaar eerder zagen, dan moeten we concluderen dat ook Perez gewogen én te licht bevonden is.

Ook interessant:

Dit gebeurt er met de oude F1-wagens van Verstappen en collega's

Wat gebeurt er met alle auto's, waaronder de titelwinnende Red Bull van Verstappen, nu deze niet meer worden gebruikt als race-wagens? We zochten het uit.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"