Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez onthult waar Red Bull-updates toe moeten leiden

Het gaat veel over de grote update van Ferrari in Imola, maar ook Red Bull heeft wat nieuwe onderdelen bij zich. Sergio Perez legt uit wat het zou moeten opleveren.

Verstappen Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez is aan een redelijk seizoen bezig. De Mexicaan won weliswaar nog geen race in de snelle Red Bull, maar was regelmatig in staat om achter Max Verstappen kostbare punten binnen te slepen. Red Bull werd in Miami wel even wakker geschud door McLaren, dat een grote update meenam én met Lando Norris en passant de overwinning pakte. In Imola heeft Red Bull weer nieuwe onderdelen bij zich en Perez legt uit wat dat moet opleveren.

"Max en ik rijden met dezelfde upgrades", vertelt Perez tegenover onder meer RacingNews365. "We verwachten geen hele grote verbetering van onze kant. Het is belangrijker om nu de balans te optimaliseren als we met weinig brandstof rijden. Ik denk dat de update minder verschil maakt wanneer we met veel brandstof onderweg zijn."

Perez beaamt ook dat Red Bull niet het snelste team was in Miami, maar dat vindt hij niet per se negatief. "McLaren was het snelste team in Miami. Ferrari was ook sterk en wij maximaliseerden ons pakket niet. We hadden sterker kunnen zijn, maar dat geldt denk ik voor iedereen. Toch vertrokken we daar met de meeste punten. Wel verwachten we dat het veld dichter bij elkaar zit. Dat is goed voor de sport, want het is fantastisch om veel teams aan de top te zien strijden."

Lando Norris gaf aan dat McLaren nog altijd het derde team is. Perez is het daar niet meer eens en ziet dat team gewoon als bedreiging voor de race in Imola. "Ik zie geen reden waarom McLaren niet sterk zou zijn, net als Ferrari. Ik denk dat ieder team druk ervaart om elk weekend weer te presteren."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'