Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez reageert op 'rampzalig' einde van zijn kwalificatie

Sergio Perez maakte een vroegtijdig einde aan de kwalificatie voor de GP van Monaco. De Red Bull-coureur crashte, maar stoorde zich daarvoor al aan de andere Formule 1-coureurs.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Sergio Perez belandde in de muur tijdens de slotfase van de kwalificatie in Monaco. De Red Bull-rijder had naar eigen zeggen geen grip, waardoor hij zijn RB18 niet meer onder controle hield. Toch staat hij na een eerdere tijd geklokt te hebben op de derde startplaats voor de race op zondag.

Zijn tweede poging in Q3, de ronde waarin hij crashte, was volgens Perez 'heel, heel belangrijk', zo legt hij uit bij Viaplay. "Maar daarvoor was het een ramp met alle mensen die de delta's niet respecteerden. Ik eindigde in de laatste sector met een tijd die er ver boven lag."

De Mexicaan legt uit dat hij zijn bolide al een aantal keer bijna verloor door te koude banden. "Ik dacht dat de banden wel weer beter zouden gaan werken, maar dat was niet het geval", baalt hij. "Het is heel jammer."

Perez legt uit wat er mis ging

Met de banden die niet op temperatuur waren, nam Perez veel risico om te jagen op een betere tijd. "Bocht 8 was al erg lastig tijdens de kwalificatie, dus ik probeerde daar op te anticiperen en vroeg op het gas te gaan. Toen ik dat echter deed, voelde ik dat mijn achterbanden niet meegingen", legt hij uit aan onder meer RacingNews365.

Een crash was het gevolg, waarna hij ook nog een tik kreeg van Ferrari-coureur Carlos Sainz. "Ik was best verrast dat hij nog tegen mij aan knalde. Het is gewoon jammer wat er gebeurde. Ik vind het jammer voor Carlos en voor de anderen, maar ja, dit is Monaco."

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez