Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez rekent ondanks relletje op hulp Verstappen: "Weet zeker dat Max dat doet"

Sergio Perez verkeert niet in zijn beste vorm, maar is desondanks toch nog de favoriet om als tweede te eindigen in het kampioenschap. De Mexicaan verwacht dat Max Verstappen hem, in tegenstelling tot vorig jaar, wel gaat helpen in de resterende races.

Perez Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez staat onder druk, dat is duidelijk. De Mexicaan scoorde maar een podiumplaats sinds de zomerstop en viel tot overmaat van ramp in de eerste bocht al uit tijdens zijn thuisrace. Toch staat Perez nog tweede in het kampioenschap, met een voorsprong van twintig punten op Lewis Hamilton.

En dat doet denken aan de GP van Brazilië in 2022. Perez streed toen ook om de tweede plaats, maar werd in de laatste ronde, ondanks een teamorder, niet voorbij gelaten door teamgenoot Max Verstappen. Perez denkt dat het niet tot een nieuw relletje zal komen, zo vertelt hij tegen onder andere RacingNews365.

"Als zo'n situatie zich voordoet, weet ik zeker dat Max me helpt", is Perez stellig. "We hebben er alleen nog niet aan gedacht. Het is ook belangrijk om de support van het team te hebben. We zitten hier samen in en het is ook mooi om de steun van de fans te voelen."

Perez wil voor ommekeer zorgen

Perez vertelt dat hij het heel lastig had met zijn uitvalbeurt in Mexico. "Het was ontzettend pijnlijk en een verdrietige dag. Het deed vooral pijn om na te denken over wat er allemaal mogelijk was geweest als ik geen touché had meegemaakt. Toch realiseerde ik me snel dat ik een gokje had gewaagd in het gevecht om de leiding. Daar betaalde ik de prijs voor, maar verder had ik alles gegeven gedurende het weekend."

De Mexicaan ziet de GP van Brazilië als een nieuwe kans om zijn mindere prestaties om te draaien. "Het is een kans om te laten zien hoe sterk ik mentaal ben. Als atleet heb je altijd momenten en periodes als deze, maar het is veel belangrijker hoe je ermee omgaat en hoe je erop reageert."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen