Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez verbaasd door prestaties Verstappen: "Lastig te zien als teamgenoot"

Sergio Perez maakt de dominantie van Max Verstappen mee van dichtbij binnen Red Bull. Hij looft zijn teamgenoot en vindt het lastig te bevatten hoe de Nederlander keer op keer voor de volle 100% presteert.

SI202307300516
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Voorafgaand aan de Formule 1 Grand Prix van Italië werd er aan Sergio Perez gevraagd wat zijn Red Bull-teamgenoot, Max Verstappen, onderscheidt van de rest van de coureurs. De Nederlander heeft nu negen overwinningen op rij en kan in Monza geschiedenis schrijven door een nog nooit eerder gepresteerde tiende op rij te pakken.

Teamgenoot Perez is zeer onder de indruk en dat kan ook eigenlijk niet anders, zo legt hij uit aan de aanwezige media in Monza, waaronder RacingNews365. "Ik denk dat we moeten waarderen wat hij doet en op wat voor een extreem niveau hij rijdt op dit moment. Hij presteert 100%, ieder weekend en in welke omstandigheden dan ook."

"Dat is lastig te zien als teamgenoot", zo moet hij toegeven. "Het maakt niet uit wat er gebeurt, goed of slecht, wat de marge is of als de auto iets anders is afgesteld. Hij haalt er alles 100% uit, keer op keer."

Voorspellingen GP Italië

Red Bull is ook op de Temple of Speed in Monza de topfavoriet. Perez durft echter nog geen hoge verwachtingen te scheppen. "Het is een heel snel circuit met hoge topsnelheid, maar bijvoorbeeld het remmen in bocht één is erg lastig. Ook in de race is dit niet altijd makkelijk, vooral toen we meer slijtage van de banden hadden."

"Wat het is: sommige races dachten we dat we een prima marge hadden (op de rest, red.), maar dat bleek juist niet zo te zijn. Soms dachten we van niet, maar was dat juist wel het geval. Monza is een circuit dat anders is dan alle anderen, dus het wordt heel interessant. Ik heb er wel vertrouwen in en ik moet een goed weekend hebben."

"Een sterke kwalificatie is belangrijk, zelfs key here, en hopelijk komen we weg met een mooi resultaat", aldus de Mexicaan, vooruitblikkend op de volgende ronde in het Formule 1-kampioenschap.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt