Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez verrast door opkomst concurrentie: "Sneller dan ik dacht"

Sergio Perez werd het afgelopen seizoen 'gewoon' tweede achter teamgenoot Max Verstappen. De Mexicaan kende hoogte- en dieptepunten in 2023 en geeft aan verrast te zijn door de concurrentie.

Perez Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het Formule 1-seizoen van Sergio Perez is niet zomaar samen te vatten. De Red Bull-rijder begon ijzersterk, met twee overwinningen in de eerste vier races. Daarna zakten de prestaties weg en kreeg teamgenoot Max Verstappen een vrijgeleide naar de wereldtitel. Perez kwam zijn problemen te boven en pakte alsnog de tweede plek achter Verstappen. Daarmee werd 2023 het beste seizoen ooit voor Red Bull, niet eerder eindigde de coureurs van het team als eerste en tweede in de WK-stand.

Hoe kijkt Perez zelf terug op zijn seizoen? "Het was over het algemeen een geweldig jaar. We begonnen erg sterk. Halverwege het seizoen hadden we wat ups en downs, maar we slaagden erin om die te omzeilen. We behaalden het beste seizoen in de geschiedenis van ons team", vertelt Perez in de Red Bull-podcast Talking Bull.

"Ik denk dat iedereen van het team, ook thuis in de fabriek, dit verdient. Ze hebben een geweldige auto gebouwd. Sinds Bahrein en na de eerste vier of vijf races wisten we dat we een heel sterk pakket hadden. Maar de concurrentie dichtte het gat heel snel, weet je. Sneller dan ik dacht. Ik was verbaasd in hoeverre ze in staat waren om zich door het jaar heen te ontwikkelen. Daardoor werd het voor mij alleen maar moeilijker."

Wat voor Perez het hoogtepunt was? "De Grand Prix van Azerbeidzjan, omdat ik de beide races wist te winnen, de sprintrace en de hoofdrace. Ik hou van Bakoe."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na snelste tijd Verstappen in rommelige training GP Miami