Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez wijst kantelpunt aan in weg terug naar de top: "Toen wisten we het"

Sergio Perez kende een goed Grand Prix-weekend in Brazilië. De Red Bull-coureur had de snelheid te pakken en kwam uiteindelijk 53 duizendsten van een seconde tekort voor het podium na een felle strijd met Fernando Alonso. Perez vindt dat er een trend zichtbaar is.

Perez Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Had Sergio Perez de Grand Prix van Brazilië van een betere startplaats aan kunnen vangen? Ja, maar hij werd getroffen door overmacht. De Mexicaan kon zijn ultieme ronde niet afmaken door een spin van Oscar Piastri en moest daags na een podiumplaats in de sprintrace vanaf de negende stek beginnen. Perez werkte zich met mooie manoeuvres op naar voren, waarna hij een flink robbertje uitvocht met Fernando Alonso. De Red Bull-coureur leek Alonso af te troeven in de voorlaatste ronde, maar liep tegen een counter aan en moest genoegen nemen met de vierde plaats. Toch stemt dat Perez tevreden.

"Ik denk dat er een goede basis stond in de afgelopen Grand Prix-weekenden", vertelt Perez tegenover onder meer RacingNews365. "Het lukte ons alleen niet om alle eindjes aan elkaar te knopen, maar ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat het wel de juiste kant opvalt. Dit was een goed weekend voor de tweede plaats in het kampioenschap, want we liepen uit op Lewis Hamilton en komen nu heel dichtbij. Het is een kwestie van tijd tot we weer laten zien wat we kunnen en ik kijk uit naar de race in Las Vegas."

Volgens Perez vond de ommekeer plaats na een bepaalde GP

De teamgenoot van Max Verstappen wijst naar een verrassende Grand Prix als hem wordt gevraagd wanneer hij de resetknop heeft ingedrukt. "Ik denk dat we na de GP van Qatar (waar Perez één puntje pakte red.) wisten wat we fout deden. In Austin kwam dat nog niet tot uiting, maar sinds Mexico gaat het al een stuk beter. Daar crashte ik uiteraard, al zat ik heel dicht bij de leidende positie. Al met al denk ik dat we progressie boeken."

Perez ging tijdens de race in Brazilië kortstondig in discussie met Red Bull, omdat hij niet snapte waarom het team de strategie van Mercedes oorspronkelijk kopieerde. Na afloop is de coureur wat rustiger. "Zij hebben natuurlijk meer informatie, maar onze race draaide niet om Mercedes. We stopten iets te vroeg, kijkend naar de slijtage van de banden. Dat gaan we analyseren, ook om te zien wat de beste beslissing was geweest."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"