Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez wil intern Red Bull-onderzoek na snelste ronde Verstappen

Sergio Perez verloor in de laatste ronde van de GP van Saoedi-Arabië de virtuele leiding in het Formule 1-klassement aan Max Verstappen, toen de Nederlander de snelste ronde en dus 1 WK-punt van hem 'afpakte'. Dat verbaasde de Mexicaan, die graag wil dat men bij Red Bull intern de situatie gaat analyseren.

Sergio Perez en Max Verstappen waren de enige twee coureurs die aanspraak maakten op de overwinning tijdens de GP van Saoedi-Arabië. Omdat hij van ver moest komen, kon de Nederlander echter nooit echt het vuur aan de schenen van Perez leggen. Met nog enkele ronden te gaan, legde Verstappen zich neer bij een tweede plaats. Red Bull gaf haar coureurs aan om te gaan managen en rondes van 1.33,0 te rijden. Op dat moment had Perez nog de snelste ronden in handen, maar daar wilde Verstappen graag nog verandering in brengen.

Red Bull-onderzoek

Verstappen zette daarom in de allerlaatste ronde toch nog aan en pakte de snelste rondetijd. Daardoor kreeg hij een extra WK-punt bijgeschreven, tot frustratie van Perez. Die was namelijk in de veronderstelling dat zijn collega geen gooi meer ging doen naar de snelste ronde. Checo wil dan ook graag dat Red Bull op de bodem uit gaat zoeken waarom hij naar eigen zeggen 'andere informatie kreeg dan Verstappen'. "Twee ronden voor het einde vroeg ik het team naar de snelste ronde, terwijl mij werd verteld dat ik een bepaalde pace vast moest houden." "Daarom ging ik er van uit dat er aan Verstappen hetzelfde was verteld. We moeten de situatie goed gaan onderzoeken, want ik heb duidelijk andere informatie gehad en ik kon daardoor niet pushen (voor de snelste raceronde, red.)", aldus de Mexicaan.

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht