Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez ziet Ferrari als grootste bedreiging: "Zal uitdaging zijn om ze te verslaan"

Sergio Perez kende naar eigen zeggen een lastige trainingsdag op Albert Park. Met een zesde plek na de eerste training en een achtste na de tweede oefensessie blikt hij terug op vrijdag in Australië.

Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar zijn teamgenoot Max Verstappen twee keer tweede werd tijdens de eerste twee vrije trainingen, kon Sergio Perez daar niet aan tippen. Hij ziet dat het beter moet bij Red Bull.

"Het was over het algemeen een lastige vrijdag en ik denk dat we nog wel wat werk moeten verzetten in de nacht. Het is hier ook wat lastiger in de middag, want het zicht is super slecht met de laagstaande zon in je gezicht", zo zegt de Mexicaan.

"We hebben het dit seizoen goed voor elkaar met de auto en we zouden zaterdag sterk voor de dag moeten komen. Maar we moeten alles aan elkaar knopen, want het is belangrijk om zo ver mogelijk naar voren te kwalificeren."

Dan richt Perez zich op de zondag in Melbourne. "De bandenslijtage lijkt vrij hoog te zijn in de langere runs. Daar moeten we naar kijken en het wordt interessant om te zien wat de beste strategie voor dit weekend zal zijn."

Hij ziet in Charles Leclerc en Carlos Sainz het grootste gevaar. "Ik denk dat Ferrari er sterk uitziet en deze baan lijkt beter te zijn voor ze. Ze zien er competitief uit in de lange runs en het zal een uitdaging zijn om ze te verslaan dit weekend. En over het algemeen zijn ze hier behoorlijk snel, het is interessant om te zien hoe we ons verhouden ten opzichte van Ferrari", zo sluit Perez af.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China