Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Performance coach over samenwerking met Verstappen: "Ik moest hem eerst googelen!"

Bradley Scanes is achter de schermen zeer belangrijk voor Max Verstappen en zijn prestaties op het circuit. De performance coach en fysiotherapeut van de Red Bull-coureur vertelt over hoe de twee met elkaar begonnen te werken.

Verstappen Bradley Scanes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sinds het Formule 1-seizoen van 2020 is Bradley Scanes een van de belangrijkste personen voor Max Verstappen en zijn prestaties in de koningsklasse. Als performance coach en fysio van is de (fysieke) gezondheid van Verstappen zijn verantwoordelijkheid. De twee werken dus al een aantal jaren intensief samen, maar voorafgaand aan de samenwerking kende Scanes de naam 'Verstappen' niet.

De coach legt in de Pitstop podcast uit hoe hij zijn baan in de Formule 1 heeft gekregen. "Je moet natuurlijk goed zijn in wat je doet, maar je moet ook wat geluk hebben en de juiste mensen kennen. Dat is hoe het werkte voor mij. Ik werkte in een performance center in Londen en de baan met Max kwam voorbij. Ik kende wat mensen die in en rondom de Formule 1 werkten en mijn naam werd daar genoemd."

"Vanuit daar zijn er een paar gesprekken gevoerd en de rest is geschiedenis. Ik vlieg na de seizoensafsluiter in Abu Dhabi door naar Barcelona, dit was in 2019. Max en zijn familie waren daar op het circuit aan het racen met wat auto's. We hebben hier gepraat over een paar dingen, zoals het plan om wereldkampioen te worden, en zo..."

Goede gesprekken met de familie Verstappen

Na de gesprekken was het volgens Scanes de keuze aan Verstappen om met elkaar in zee te gaan. "Maar het ging vanaf het begin af aan gelijk goed met hem en met zijn familie. Ik was daar natuurlijk ook met zijn vader (Jos Verstappen, red.) en daar heb ik ook een goed gesprek mee gehad. Dat is een van de redenen dat ik deze baan heb gekregen."

Er was een goede klik bij de gesprekken met de inmiddels wereldberoemde Limburger, maar Scanes moet toegeven dat hij de Red Bull-coureur helemaal niet kende van tevoren. "Ik moest op het vliegveld de naam 'Max Verstappen' Googelen toen ik onderweg was naar hem!"

Scanes en Verstappen zien elkaar als vrienden

De samenwerking tussen Scanes en Verstappen is zeer intensief. Ze zien elkaar enorm veel, waardoor de band erg belangrijk is. Ze zien elkaar als goede vrienden. "Je kan dit werk ook niet doen als je geen vrienden bent met elkaar, want je spendeert ontzettend veel tijd samen. Je reist samen en je zit samen in hetzelfde hotel."

"Je moet dus wel goed met iemand kunnen als je er zo mee werkt. Maar het is een goede gast. Hij is heel normaal en hij houdt ervan om tijd thuis te spenderen met familie en vrienden. We hebben een hechte band en we gaan gewoon uit eten, praten over voetbal en kijken samen naar de wedstrijden", aldus Scanes.

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken