Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri hard voor zichzelf na dramatische kwalificatie: "Een domme fout"

Oscar Piastri strandde in Q1 tijdens de kwalificatie in Mexico en daar is de McLaren-coureur allesbehalve blij mee. Uiteindelijk trekt hij zelf het boetekleed aan.

Piastri qualifying Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de derde vrije training op het Autodromo Hermanos Rodriguez leek McLaren er ontzettend goed voor te staan en Lando Norris liet tijdens Q1 meteen zien dat de Britse renstal mee zou kunnen doen in de strijd om pole. Teamgenoot Oscar Piastri bleef in dat opzicht echter achter. Hij kon het tempo simpelweg niet bijbenen, liep tegen flink wat moeilijkheden aan en strandde uiteindelijk in Q1.

De Australiër is logischerwijs niet tevreden met zijn prestatie, waardoor hij vanaf P17 moet starten. Piastri legt tegenover Sky Sports F1 uit waar het precies is misgegaan in zijn ronde die werd afgepakt vanwege track limits. "Ik belandde net buiten de baan, kwam op de kerbstones terecht en dat was het eigenlijk. Mijn rondje zou echt wel genoeg zijn geweest (om Q2 te halen, red.), dus dat maakt die fout nog frustrerender. Ik verloor daarmee meteen een seconde."

Piastri vervolgt: "Dit circuit is wel echt heel lastig, maar ik denk niet dat deze fout daar echt mee te maken had. Het was gewoon echt een hele slechte fout van mijn kant, niets meer en niets minder. Maar ik start nu ongeveer op dezelfde positie als Lando Norris vorig jaar (Norris startte in 2023 vanaf P17, red.), dus ik zal mijn huiswerk moeten doen. Ik ga eens goed analyseren hoe hij dat toen heeft aangepakt en ga proberen hetzelfde te doen."

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Mexico 2024