Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Piastri reageert sportief op teamorder McLaren

Voor Oscar Piastri was het een speciaal weekend. De man uit Melbourne reed in zijn eigen stad zijn tweede GP van Australië. Een podium zat er in, maar mede dankzij een teamorder van McLaren kwam deze er niet. De Australiër zit hier echter totaal niet mee in zijn maag.

Piastri Australia race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri groeide op vlak bij het circuit van Albert Park. Letterlijk een thuisrace dus voor de jonge McLaren coureur. Na de uitvalbeurt van Max Verstappen leek een podium ineens een reëel doel voor de McLaren-coureur. Het was echter teamgenoot Lando Norris die met een beker naar huis ging. Onder meer een teamorder van het team ontnam Piastri de mogelijkheid om te strijden voor een podium, maar de jongeling steekt ook de hand in eigen boezem.

"Het was een terechte beslissing van het team. Lando was in de kwalificatie al sneller en had in de race een andere strategie. Na de eerste pitstops was hij sneller en kon ik alleen Leclerc bijhouden. In de tussentijd kwam Alonso dichterbij, waardoor ik hoopte dat Lando mij zou inhalen, zodat hij Leclerc kon aanvallen," aldus Piastri tegenover onder meer RacingNews365.

Dat het podium er uiteindelijk niet kwam, is niet iets waar de Australiër van wakker zal liggen: "Tuurlijk had ik hier graag op het podium gestaan, maar het is niet anders. Het was een goed weekend voor het team en mij persoonlijk. Ik ben vooral blij dat het gat met Ferrari kleiner lijkt te zijn geworden, dat biedt perspectief."

Zelfkritisch

Ondanks het goede resultaat blijft Piastri kritisch kijken naar zijn eigen prestatie: "Ik maakte een paar foutjes op cruciale momenten, wat frustrerend is. Vooral in de tweede stint heb ik de banden teveel belast, waardoor ik het moeilijker had." Zijn uitstapje in bocht twaalf was hier ook debet aan: "Ik pushte te hard in bocht 12, waardoor ik de aansluiting verloor. Ondanks dat, denk ik niet dat dit mijn resultaat heeft beïnvloed."

Waar er vorig seizoen weinig te juichen was voor de Australische Piastri fans, was dat dit jaar wel anders. Ook Piastri zelf zag dat er meer publiek speciaal voor hem kwam: "Vorig seizoen was ik natuurlijk nieuw in de sport en waren we hier niet echt competitief. Nu is dat anders en je ziet meteen dat er meer publiek komt kijken. Tijdens de race heb ik er, vanwege de concentratie, niet veel van gemerkt, maar tijdens de uitloopronde kon ik genieten van de sfeer. Jammer genoeg kon ik ze niet terugbetalen met een podium."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China