Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Piquet komt met officieel statement na vermeende 'racistische' uitlating jegens Hamilton

Nelson Piquet komt met een officiële verklaring voor zijn vermeende racistische uitlating tegenover Lewis Hamilton. Hij verontschuldigt zich voor zijn woorden.

Hamilton Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Nelson Piquet lag de afgelopen dagen onder vuur nadat er een interview opdook waarin hij zich racistisch uitliet tegenover Mercedes-coureur Lewis Hamilton. De Braziliaan biedt zijn oprechte excuses aan en legt uit dat het een groot misverstand is. Piquet bedoelde iets heel anders.

"Wat ik zei was ondoordacht en ik verdedig het niet, maar ik wil wel verduidelijken dat de gebruikte term een term is die in het Braziliaans-Portugees op grote schaal en historisch gezien wordt gebruikt als een synoniem voor 'gast' of 'persoon' en het nooit bedoeld was om iemand te beledigen."

Het desbetreffende woord kan vertaald worden op een discriminerende manier voor de zwarte bevolking. Het viel dan ook zwaar dat Piquet het over Hamilton had in het interview. "Ik zou nooit het woord gebruiken waarvan ik in sommige vertalingen van ben beschuldigd", benadrukt de drievoudig F1-wereldkampioen.

"Ik veroordeel elke suggestie dat het woord door mij zou zijn gebruikt met de bedoeling om een coureur te kleineren vanwege zijn huidskleur."

Excuses voor Hamilton

"Ik bied mijn oprechte excuses aan aan iedereen die hiermee geraakt werd, inclusief Lewis, die een geweldige coureur is", aldus Piquet, die wel benadrukt dat hij nooit een slecht woord heeft willen zeggen over de Brit. "De vertaling zoals het in sommige media nu circuleert, is niet correct."

"Discriminatie hoort niet thuis in de Formule 1 of in de maatschappij en ik ben blij om mijn gedachten in dat opzicht te verduidelijken aan de wereld."

27 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen