Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Pirelli-baas lyrisch over Verstappen: "Max was toen echt ongelofelijk goed"

Coureurs kunnen door hun bandenmanagement tegenwoordig het verschil maken in de Formule 1. Pirelli-baas Mario Isola geeft hoog op over Max Verstappens rijstijl.

Verstappen brazilie 2016 regen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/Getty Images

Brazilië 2016, Silverstone 2020, twee voorbeelden van voorbeeldig bandenmanagement van Max Verstappen. Als iemand het kan weten, dan is het Pirelli-baas Mario Isola wel. In een exclusief interview met RacingNews365 laat hij zijn bewondering voor de Nederlander doorklinken.

Isola benadrukt dat in de Formule 1 alle coureurs goed met banden om kunnen gaan. "Elke coureur heeft zijn eigen rijstijl, maar we hebben het hier over de twintig beste coureurs ter wereld. Het is duidelijk dat ze over geweldige skills beschikken." De auto speelt daar volgens de bandenbaas ook een grote rol in. "Maar de auto is een belangrijk instrument om de banden langer mee te kunnen laten gaan."

Max Verstappen staat er goed op bij Isola, net als Charles Leclerc. "Een coureur kan het verschil maken als hij precies weet hoe ver je de band kunt pushen. Max is een geweldige coureur in dat opzicht, maar ook Charles is zeer goed in bandenmanagement."

Isola herinnert zich één specifiek optreden van de Nederlander nog als de dag van vandaag. "Ik was een paar jaar geleden onder de indruk van van Max in Brazilië (2016, red.). Zijn optreden op een natte baan was geweldig. De condities waren voor iedereen gelijk, maar hij reed echt ongelofelijk goed. Misschien dat Red Bull de auto had afgesteld op nat weer, maar het was hoe dan ook heel knap wat hij deed."

Dat Verstappens bandenmanagement op een kletsnat Interlagos geen toeval was, liet hij ook dit seizoen weer zien: "Ook in Silverstone dit jaar, toen we voor een zachtere band hadden gekozen was hij goed. Maar wie weet is de Mercedes wel een lastigere auto voor de banden. Dus ik kan niet beweren dat de Mercedes-coureurs minder goed waren dan de rest die dag."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez