Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Pirelli: "Hebben alle F1-teams testkans met 2021-banden geboden"

Mercedes, McLaren en Renault zijn de drie Formule 1-teams die later dit seizoen de eerste tests met de 18-inch wielen af mogen werken. Het drietal heeft zich aangemeld bij bandenleverancier Pirelli, die om ontwikkelingsredenen dit jaar wil beginnen met het testwerk.

18-inch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Het nieuwe bandenformaat wordt voor het Formule 1-seizoen 2021 verplicht gesteld. Vanaf die jaargang zullen de oude 13-inch wielen tot de geschiedenis behoren. Mercedes, McLaren en Renault zijn overigens niet door Pirelli aangewezen: ze hebben zichzelf beschikbaar gesteld.

"We hebben elk Formule 1-team de kans gegeven zich in te schrijven voor het eerste testwerk met de 18-inch wielen", liet Pirelli-motorsportbaas Mario Isola ten overstaande van onder meer RacingNews365 weten. "Drie Formule 1-teams hebben positief gereageerd op ons verzoek en iedereen weet dat de ontwikkeling van de nieuwe banden niet in drie testsessies is geklaard, daar hebben we het volgende seizoen ook nog voor nodig."

"Alle teams mogen deelnemen aan de Pirelli-tests in 2020, we maken geen uitzonderingen", vervolgde Isola. "De drie teams die op onze vraag hebben gereageerd zijn logischerwijs gekozen voor het testwerk in 2019, we plannen drie sessies in dus het is rechtdoorzee om elk van de aangemelde teams één sessie te geven."

Gedurende het Formule 1-seizoen 2019 zal elk Formule 1-team een test voor Pirelli afwerken, enkele teams hebben dat al gedaan tijdens de in-season tests. De test met de 18-inch wielen staat los van de ontwikkelingstest die de teams sowieso al doen.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco