Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Pirelli kiest zowel voor hardste als zachtste banden tijdens GP Toscane en GP Rusland

Over anderhalve maand trekt het Formule 1-circus voor het eerst ooit naar Mugello voor de Toscaanse Grand Prix. Twee weken later staat de race in Sotsji op het programma. Voor beide races is nu bekend op welke banden er gereden zullen worden.

Pirelli heeft de keuze uit in totaal vijf verschillende droogweerbanden om mee te nemen naar een Grand Prix-weekend. C1 is de hardste band, C2 is iets minder hard, waarna het uiteindelijk oploopt tot C5, de zachtste band. Uit de vijf mogelijke banden kiest de Italiaanse bandenleverancier voor elk weekend in totaal drie soorten, waarvan er tezamen in totaal dertien sets mee worden genomen naar een weekend.

De keuzes voor de eerste acht Grands Prix waren al bekend en vandaag (woensdag) heeft Pirelli ook bekend gemaakt welke banden er mee zullen worden genomen naar de Grands Prix in Toscane en Rusland.

Voor de eerste Toscaanse Grand Prix kiest de bandenleverancier voor de drie hardste banden: C1, C2 en C3, net zoals het eerder al deed bij de eerste Britse Grand Prix en de Spaanse Grand Prix.

De Russische Grand Prix heeft dit jaar een primeur. Voor het eerst in 2020 zullen we namelijk tijdens een raceweekend de allerzachtste banden van het stel, C5, aan het werk zien. Pirelli kiest voor de Russische Grand Prix namelijk voor de zachts mogelijke bandencombinatie van C3, C4 en C5.

Bandenkeuze Pirelli per Grand Prix in 2020

GP C1 C2 C3 C4 C5
Oostenrijk X X X
Oostenrijk (2) X X X
Hongarije X X X
Groot-Brittannië X X X
Groot-Brittannië (2) X X X
Spanje X X X
België X X X
Italië X X X
Toscane X X X
Rusland X X X

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen kondigt nieuwe gridstraf aan