Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli maakt met primeur opmerkelijke bandenkeuzen voor eerste F1 GP's 2022

Pirelli heeft bekendgemaakt welke bandencompounds ze meenemen naar de eerste drie Formule 1 Grands Prix, respectievelijk die van Bahrein, Saoedi-Arabië en Australië. Met name de keuze voor die laatste race valt op.

Pirelli kiest al enkele jaren per Grand Prix welke drie compounds ze meenemen, om die van hard naar zacht te labelen als zijnde hard, medium en softs. Voor de eerste drie races gelden die verschillende keuzen. In de Grand Prix van Bahrein zullen de teams de beschikking hebben over de C1, C2 en C3-band. In Saoedi-Arabië gaat met een slag zachter met de C2, C3 en C4, en in Australië wordt het al helemaal interessant.

Pirelli neemt de C2, C3 en C5-band mee naar het Melbourne Grand Prix Circuit. Men slaat de C4-band dus over, wat voor afwijkende strategieën moet zorgen. Het is voor het eerst dat Pirelli op deze manier een compound overslaat. Mogelijk dat een tweestopper op het allerzachtste rubber nu wat aantrekkelijker wordt ten opzichte van de gebruikelijke éénstopper op aanzienlijk harder rubber.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'