Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Pirelli maakt met primeur opmerkelijke bandenkeuzen voor eerste F1 GP's 2022

Pirelli heeft bekendgemaakt welke bandencompounds ze meenemen naar de eerste drie Formule 1 Grands Prix, respectievelijk die van Bahrein, Saoedi-Arabië en Australië. Met name de keuze voor die laatste race valt op.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Pirelli kiest al enkele jaren per Grand Prix welke drie compounds ze meenemen, om die van hard naar zacht te labelen als zijnde hard, medium en softs. Voor de eerste drie races gelden die verschillende keuzen. In de Grand Prix van Bahrein zullen de teams de beschikking hebben over de C1, C2 en C3-band. In Saoedi-Arabië gaat met een slag zachter met de C2, C3 en C4, en in Australië wordt het al helemaal interessant.

			© Pirelli
	© Pirelli

Pirelli neemt de C2, C3 en C5-band mee naar het Melbourne Grand Prix Circuit. Men slaat de C4-band dus over, wat voor afwijkende strategieën moet zorgen. Het is voor het eerst dat Pirelli op deze manier een compound overslaat. Mogelijk dat een tweestopper op het allerzachtste rubber nu wat aantrekkelijker wordt ten opzichte van de gebruikelijke éénstopper op aanzienlijk harder rubber.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"