Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Pirelli wijzigt bandenkeuze voor Mexico, introduceert nieuwe testband

Pirelli heeft de bandenkeuze onthuld voor de triple header op het Amerikaanse continent.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De bandenkeuze van Pirelli voor de eerstvolgende Grand Prix, die in Qatar, was al bekend. De bandenleverancier heeft zes verschillende banden, de C0 (de hardste) tot en met de C5 (de zachtste). Elk weekend kiest men er drie uit, die dan vervolgens als hard, medium en zacht door het leven gaan. In Qatar zal er met de C1, C2 en C3 worden gereden.

Nu heeft Pirelli ook de keuzes voor de drie daaropvolgende Grands Prix bekendgemaakt. In de VS en in Brazilië, twee raceweekenden met sprintraces, is de keuze gelijk aan die van vorig jaar. De C2, C3 en C4 zullen daar respectievelijk als zacht, medium en hard worden gebruikt. Dat was vorig jaar ook de keuze in Mexico, maar dit jaar gaat Pirelli daar een stapje zachter.

De zachtst mogelijke combinatie, de C3, C4 en C5, wordt namelijk gekozen in Mexico-Stad. Bovendien zal Pirelli op het Autodromo Hermanos Rodriguez een nieuwe band uitdelen aan alle F1-teams. Een experimentele C4-band, die bij een succesvolle test volgend jaar kan worden ingezet. De teams krijgen twee experimentele sets per coureur, die men op vrijdag tijdens VT1 en/of VT2 naar wens in kan zetten.

Het betekent dat de nieuwe C0 (vorig jaar de C1) dit jaar nog steeds niet gebruikt is in 2023. De kans lijkt ook klein dat deze in Las Vegas of Abu Dhabi zal worden gebruikt. Check hieronder het hele overzicht van bandenkeuzes in 2023.

Bandenkeuzes Pirelli 2023

Race C0 C1 C2 C3 C4 C5
Bahrein X X X
Saoedi-Arabië X X X
Australië X X X
Azerbeidzjan X X X
Miami X X X
Monaco X X X
Spanje X X X
Canada X X X
Oostenrijk X X X
Groot-Brittannië X X X
Hongarije X X X
België X X X
Nederland X X X
Italië X X X
Singapore X X X
Japan X X X
Qatar X X X
VS X X X
Mexico X X X
Brazilië X X X

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff