Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Poleposition Vandoorne gaat in rook op door bizarre diskwalificatie

Stoffel Vandoorne moet de eerste Formule E-race in Valencia achteraan het veld starten, terwijl hij tijdens de kwalificatie de snelste was. De reden is op zijn zachtst gezegd heel raar te noemen.

Vandoorne Rome
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Stoffel Vandoorne kende een geweldige kwalificatie voorafgaand aan de E-Prix van Valencia. Hij was de allersnelste man op de baan en pakte overtuigend de poleposition, maar een ruim uur voor de start werd die van hem afgepakt om een wel heel bijzondere reden.

Het serienummer van een van de banden die ten tijde van de kwalificatie op de Mercedes-bolide van de Belg zat, kwam namelijk niet overeen met het serienummer dat het team vooraf had doorgegeven aan de FIA. Een overtreding van het reglement, waardoor alle kwalificatietijden van Vandoorne in Valencia uit de boeken zijn geschrapt. Hij zal de race achteraan het veld moeten starten.

Teambaas Ian James vertelt dat het simpelweg een administratieve fout is geweest van het team, waarbij iemand een cijfertje mis heeft getikt. "Een dikke vinger fout. De serienummers kwamen niet overeen, een cijfertje van de in totaal honderden doorgegeven cijfers klopte niet. Het is een grote teleurstelling, maar we moeten ons nu focussen op de race en wat we er nog van kunnen maken."

Antonio Felix da Costa krijgt nu de poleposition. Nyck de Vries schuift een plek op en start vanaf plek zeven, Robin Frijns vanaf plek vijftien. De eerste race in Valencia begint zaterdagmiddag om 15:03.

Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1