Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Porsche na Red Bull-'breuk' nog niet klaar met de Formule 1

De FIA heeft verklapt dat Porsche nog steeds bezig is om toe te treden tot de Formule 1. De autofabrikant was lang in gesprek met Red Bull, maar een potentiële deal ketste af. Daarmee is de kous voor de Duitse partij echter nog niet af.

Porsche wil nog steeds toe treden tot de Formule 1, ook al zijn de gesprekken met Red Bull op niets uitgelopen. FIA-president Mohammed Ben Sulayem laat dat doorschemeren. "In augustus kondigde Audi aan dat het vanaf 2026 als motorleverancier toe zou treden tot de Formule 1." "Dit is een beloning voor al het harde werk van de verschillende stakeholders die de nieuwe motorreglementen hebben opgesteld. We benadrukken dat Porsche bovendien nog steeds in gesprek is met verschillende Formule 1-teams."

Maar met welk team?

Red Bull zal het dus niet worden, maar er zijn nog een paar andere gegadigden. Van Sauber (het huidige Alfa Romeo) wordt gezegd dat zij waarschijnlijk met Audi in zee zullen gaan. Een andere voor de hand liggende optie zou Williams zijn, dat in ieder geval nog tot en met 2025 gelieerd is aan Mercedes. Daarna heeft het team zich nog niet aan een partner gecommitteerd. McLaren of Aston Martin zouden eventueel ook nog een optie zijn, maar veel meer kansen lijken er niet te liggen. Een samenwerking met Andretti, dat ook graag toe wil treden tot de Formule 1, zou nog een andere optie zijn. In dat geval zou er een elfde team op de grid kunnen verschijnen, maar zo ver is het nog lang niet.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein