Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Presentatie nieuwe Haas F1-coureurs laat op zich wachten

Na de bekendmaking dat Haas F1 na dit seizoen niet verdergaat met Romain Grosjean en Kevin Magnussen leek de presentatie van de twee Haas-coureurs voor 2021 aanstaande te zijn. Niets is minder waar, want teambaas Guenther Steiner verwacht nog 'enkele weken' nodig te hebben.

Grosjean Mugello
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

De strijd om de twee cockpits van Haas F1 is al maandenlang bezig. Teambaas Steiner sprak herhaaldelijk over een lijst van tien kanshebbers, maar deze lijst is nu door het wegvallen van Romain Grosjean en Kevin Magnussen al aanzienlijk ingekort. Op de lijst prijken onder meer de namen van Mick Schumacher, Sergio Perez en Nikita Mazepin.

Steiner liet zich in Portugal niet in zijn kaarten kijken. "Ik wil niet ingaan op namen", reageert de Haas-baas in gesprek met onder meer RacingNews365. "Ik denk dat we binnen twee tot drie weken de beslissing kunnen nemen."

De keuze om de samenwerking te stoppen met zowel Grosjean als Magnussen viel hem zwaar. De Fransman was al sinds het eerste F1-seizoen van Haas bij het team betrokken en Magnussen sinds 2017. "Het is erg lastig en soms ook een bumpy road. We kenden ups en downs in onze relatie met elkaar. Maar, je gaat niet vier of vijf jaar met elkaar door als je geen goede verstandhouding met elkaar hebt."

"Ik moet beslissingen nemen waarbij ik niet naar het individu, maar naar het complete team moet kijken."

Met betrekking tot de aanstelling van zijn nieuwe coureurs gunt Steiner zichzelf de tijd: "Er zijn best wel wat kansen voor ons en die verdwijnen niet zo maar. Dit omdat de rijdersmarkt nog maar enkele vrije plaatsen kent. Er is dan ook geen reden voor ons om haast te maken. We willen alle opties afwegen en de juiste keuze maken."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak