Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Probleemloze dag voor Honda zorgt voor hoop bij de Japanners

Bij Honda kijkt men tevreden terug op de allereerste kennismaking met het stratencircuit in Jeddah. Alles verliep probleemloos voor de Japanners, die vol goede moed de zaterdag tegemoet gaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli
Motorleverancier Honda begint dit weekend aan de eerste van haar twee laatste Formule 1-Grands Prix. Na dit seizoen nemen de Japanners namelijk afscheid van de koningsklasse van de autosport. Met Red Bull en Max Verstappen verwikkeld in een titelstrijd, is Honda er alles aan gelegen om optimaal te presteren.

Dat is geen gemakkelijke opgave, zeker niet aangezien er dit weekend op een nieuw circuit werd geracet. Toch blik Toyoharu Tanabe tevreden terug. "Dit was onze eerste dag tijdens de eerste Saoedische Grand Prix ooit."

"Daarom waren er twee dingen belangrijk deze vrijdag: zo veel mogelijk ronden rijden, zodat de coureurs het circuit beter leerden kennen en wij konden zien hoe accuraat onze simulaties waren, zodat we de afstelling van onze motor kunnen optimaliseren."

Geen vuiltje aan de lucht bij Honda

Alles verliep volgens Tanabe volledig naar wens. "VT1 vond plaats in de vroege avond, maar VT2 was relevanter, aangezien het tijdens dezelfde tijdstippen plaatsvond als de kwalificatie en de race. Daarom konden we tijdens VT2 goed werken aan de koeling van onze motor."

"We hebben een probleemloze dag gehad met onze beide teams", blikt de Japanner tevreden terug. "Onze vier bolides hebben veel data verzameld over het chassis en de motor, die we van vrijdag op zaterdag kunnen analyseren om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de twee komende dagen. Dit was pas de eerste dag, maar het scorebord zag er voor beide teams niet heel slecht uit", aldus Tanabe.

Dit moet je weten over de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Dit jaar gaan we voor het eerst rijden in Saoedi-Arabië op het gloednieuwe Jeddah Corniche Circuit. In de onderstaande video vertellen we je alles wat je moet weten over het nieuwe Formule 1-circuit.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

3 reacties

x
Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg