Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Problemen liggen op de loer voor Aston Martin na crashfestijn Vettel en Stroll

Na meerdere problemen en crashes bij Lance Stroll en Sebastian Vettel zijn de reserveonderdelen schaars bij Aston Martin. Ook zoeken ze nog naar performance, wat nog niet helemaal wil lukken.

Na de eerste drie races van het Formule 1-seizoen in 2022 staat Aston Martin als enige team nog op nul WK-punten. In Australië kende het team wederom een slecht weekend, welke werd gekenmerkt door crashes, uitvalbeurten en de daarbij horende schade. "Het was een erg lastig weekend omdat we veel schade hadden", aldus Mike Krack, teambaas van Aston Martin, tegen onder meer RacingNews365 . De problemen begonnen volgens hem al op de vrijdag, toen Sebastian Vettel stilviel door een motorprobleem. "Die moesten we vervangen, dus we hadden niet veel tijd over (om te testen)." Verbetering is er langzamerhand wel te zien, zo benadrukt Krack. "We zijn wat beter dan we waren, maar we konden het gedurende het weekend niet laten zien door alle onderbrekingen. Uiteindelijk bleven we vechten en ik denk dat we tegen het einde van de race nog in de positie waren om punten te scoren. Dat lukte uiteindelijk niet. Het was een teleurstellend weekend, dat moet ik toegeven. We moeten alles sparen, want we hebben weinig reserveonderdelen. Dat is iets waar we op moeten letten."

Aston Martin gelooft in het design van de AMR22

Na drie races zonder punten is het de vraag of Aston Martin de reglementen van 2022 niet verkeerd heeft geïnterpreteerd, waardoor ze niet competitief zijn in vergelijking met de rest van het veld. Krack gelooft echter in het ontwerp van de AMR22 en denkt dat het nog goed komt. "Er is performance", weet hij. "Maar de problemen - die we denken te kennen - kunnen we nog niet oplossen. We zijn constant bezig met het oplossen van de problemen, maar het is nog niet gelukt." Lance Stroll finishte op de twaalfde plaats met 88 seconden achterstand op racewinnaar Charles Leclerc. Sebastian Vettel finishte niet na een crash.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China