Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Problemen liggen op de loer voor Aston Martin na crashfestijn Vettel en Stroll

Na meerdere problemen en crashes bij Lance Stroll en Sebastian Vettel zijn de reserveonderdelen schaars bij Aston Martin. Ook zoeken ze nog naar performance, wat nog niet helemaal wil lukken.

Na de eerste drie races van het Formule 1-seizoen in 2022 staat Aston Martin als enige team nog op nul WK-punten. In Australië kende het team wederom een slecht weekend, welke werd gekenmerkt door crashes, uitvalbeurten en de daarbij horende schade.

"Het was een erg lastig weekend omdat we veel schade hadden", aldus Mike Krack, teambaas van Aston Martin, tegen onder meer RacingNews365. De problemen begonnen volgens hem al op de vrijdag, toen Sebastian Vettel stilviel door een motorprobleem. "Die moesten we vervangen, dus we hadden niet veel tijd over (om te testen)."

Verbetering is er langzamerhand wel te zien, zo benadrukt Krack. "We zijn wat beter dan we waren, maar we konden het gedurende het weekend niet laten zien door alle onderbrekingen. Uiteindelijk bleven we vechten en ik denk dat we tegen het einde van de race nog in de positie waren om punten te scoren. Dat lukte uiteindelijk niet. Het was een teleurstellend weekend, dat moet ik toegeven. We moeten alles sparen, want we hebben weinig reserveonderdelen. Dat is iets waar we op moeten letten."

Aston Martin gelooft in het design van de AMR22

Na drie races zonder punten is het de vraag of Aston Martin de reglementen van 2022 niet verkeerd heeft geïnterpreteerd, waardoor ze niet competitief zijn in vergelijking met de rest van het veld. Krack gelooft echter in het ontwerp van de AMR22 en denkt dat het nog goed komt. "Er is performance", weet hij.

"Maar de problemen - die we denken te kennen - kunnen we nog niet oplossen. We zijn constant bezig met het oplossen van de problemen, maar het is nog niet gelukt." Lance Stroll finishte op de twaalfde plaats met 88 seconden achterstand op racewinnaar Charles Leclerc. Sebastian Vettel finishte niet na een crash.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"