Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

'Problemen nieuwe bolide Ferrari groter dan gedacht'

Bij Ferrari zou men met de handen in het haar zitten. Met nog enkele weken voor de presentatie van de nieuwe Formule 1-bolide te gaan, gaat het bepaald niet de goede kant op in Maranello.

leclerc vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

De verhalen over grote problemen bij Ferrari houden al enige tijd aan. Het waren de Italiaanse media die in eerste instantie berichtten over tegenvallende waarden vanuit de windtunnel en de (verouderde) simulator. Die geluiden verstomden niet en nu meldt ook het Duitse Auto Bild dat er hardnekkige problemen zijn met de nieuwe auto van Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

"Het zou allemaal nog weleens erger kunnen zijn dan tot nu toe werd aangenomen", aldus de publicatie, die van bronnen zeer nabij Ferrari heeft vernomen dat men het spoor echt even bijster is. Een ernstige aerodynamische ontwerpfout zou aan de problemen ten grondslag liggen, maar men heeft nog niet weten te achterhalen waar die ontwerpfout precies zit.

Ferrari is druk bezig om een nieuwe state-of-the-art simulator operationeel te krijgen in Maranello en mogelijk kan dat het team helpen dergelijke tekortkomingen te achterhalen en te verhelpen, het probleem is echter dat die simulator op zijn vroegst in de lente klaar zal zijn, als er al meerdere Grands Prix verreden zijn.

Het lijkt er dus op dat Ferrari een moeizaam begin van het seizoen tegemoet gaat, tenzij de berichten (die dus van bronnen nabij Ferrari komen) enkel bedoeld zijn om de concurrentie zand in de ogen te strooien, een niet onbekend fenomeen in de Formule 1, zeker niet in de weken voorafgaand aan de eerste wintertests.

18 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"