Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2024

Problemen Verstappen houden aan in zeer vertekenende training GP Mexico

Carlos Sainz heeft Oscar Piastri en Yuki Tsunoda afgetroefd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Mexico. Het ging echter niet om een representatief resultaat, aangezien de gehele oefensessie in het teken stond van een Pirelli-bandentest voor 2025. Max Verstappen liep opnieuw tegen grote problemen aan.

Verstappen FP2 Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nadat George Russell de snelste tijd had genoteerd in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico, stond om middernacht Nederlandse tijd de tweede oefensessie op het programma. Het ging om een bijzondere training die volledig in het teken stond van de Pirelli-bandentest voor 2025. Alle coureurs kregen speciale setjes toegewezen en mochten dus niet hun eigen programma afwerken. 

Wel was er een uitzondering voor de coureurs, waaronder Lando Norris, die de eerste vrije training oversloegen. Zij kregen een extra set mediums en mochten 30 minuten aan de setup voor het restant van het weekend werken. Verstappen, die een C5-compound kreeg toegewezen, vond het in ieder geval niet nodig om gelijk naar buiten te rijden.

In de openingsfase was het Oscar Piastri die op de eerste plaats stond. De McLaren-coureur reed een 1:19.0 en was zo twee honderdsten sneller dan Sergio Perez, de lokale held. Niet veel later nam Carlos Sainz de eerste plaats over, al ging het vooral over de problemen van Max Verstappen. De motorproblemen van de 27-jarige wereldkampioen leken opgelost, maar Verstappen klaagde gelijk over een gek geluid en keerde terug naar de garage.

Uitslag Tweede vrije training - Mexico

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Vroegtijdig einde

De problemen van George Russell waren echter nog veel groter. De Mercedes-coureur raakte in de openingsfase de controle over zijn auto kwijt en vloog heel hard de bandenstapels in. Het leidde tot een lange onderbreking, want er waren flinke reparaties nodig om de veiligheid te garanderen.

Na een onderbreking van ongeveer 20 minuten werd de sessie hervat. Verstappen dook ook weer naar buiten, maar moest zijn eerste run afbreken van Red Bull. De motorproblemen hielden aan, met als gevolg dat de vrijdag van Verstappen er vroegtijdig op zat. 

Ondertussen werden de tijden flink verbeterd, al behield Sainz wel zijn snelste tijd. Piastri, Yuki Tsunoda en Charles Leclerc volgden hem op de voet, waarna het in de slotfase vooral om longruns draaide op de nieuwe banden. Sainz eindigde zo op de eerste plaats, al was het resultaat op zijn minst vertekenend.

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Mexico Uitslag tweede vrije training Formule 1 GP Mexico 2024