Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2019

Problemen voor Verstappen, Mercedes oppermachtig in tweede training Monaco

Nadat Lewis Hamilton in de eerste vrije training de snelste tijd klokte, slaagde hij daar ook in de tweede vrije training is. Dit keer maakte Valtteri Bottas het Mercedes-feestje compleet door de tweede tijd te rijden. De enige coureur die een beetje in de buurt van de Mercedessen wist te komen, Max Verstappen, stond lange tijd binnen met technische problemen.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Waar de eerste vrije training ontsierd (of opgeleukt, het is maar net hoe je het bekijkt) werd door mindere spins en uitstapjes richting uitloopstroken, begon de tweede vrije training wat dat betreft rustig. Het stelt de coureurs in staat om lekker door te rijden op zoek naar snelle tijden. Bovenaan de tijdenlijst wisselen de Mercedes-coureurs elkaar af, waarbij uiteindelijk Lewis Hamilton aan het langste eind trekt.

Desondanks blijft Hamilton niet geheel foutloos. De wereldkampioen schiet even rechtdoor in Sainte Devote, maar kan zijn weg vervolgen. Datzelfde kan niet worden gezegd van Max Verstappen, de Nederlander die lange tijd in de pitbox stilstaat met een waterlek, dat terwijl hij de enige was die de Mercedessen nog een beetje partij kon bieden in de openingsfase van de oefensessie.

Uitslag Tweede vrije training - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ferrari daarentegen komt er niet helemaal aan te pas. Op acht tienden van Mercedes is er werk aan de winkel voor de Scuderia. Werk aan de winkel is er ook voor Williams, dat in de straten van Monaco niet geheel tegen de verwachtingen in laatste is. Overigens rijdt Lance Stroll daar maar een paar tienden voor, op grote afstand van het eveneens tegenvallende Renault.

Met nog een kwartier te gaan heeft Max Verstappen zijn helm weliswaar op, maar staat hij naast de auto. Er gaat veel tijd verloren voor de Nederlander, die logischerwijs terugzakt in de tijdenlijst. Met nog tien minuten te gaan gaat hij alsnog de baan op, maar als de vlag valt, moet hij alsnog genoegen nemen met de zesde plaats. Hij is daarmee de derde Red Bull-coureur op de baan, achter Pierre Gasly (P4) en Alexander Albon (P5). De Nederlander klaagt in de slotminuten steen en been over onbalans in de RB15. De derde vrije training wordt zodoende nog erg belangrijk voor Verstappen.

Voorspel en win

Powered by

Gaspedaal.nl
Voorspelgame image met logo 1530

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 435, aangeboden door Gaspedaal.nl

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"