Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alain Prost

Prost: "De Formule 1-regels van dit moment zijn niet bepaald geniaal"

De Formule 1-wereld heeft de afgelopen vier races van prachtige spektakelstukken kunnen genieten. Daardoor gaan er steeds meer stemmen op om de huidige regels niet zo ingrijpend meer te veranderen, er zou namelijk nivellering plaatsvinden. Viervoudig wereldkampioen Alain Prost denkt daar echter anders over.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Alain Prost werkt op het moment voor Renault en ziet met lede ogen aan hoe oppermachtig het team van Mercedes is dit seizoen: "Aan het begin van het seizoen dacht iedereen nog dat Mercedes zwakker zou zijn, maar het omgekeerde is waar. Het Duitse team is juist oppermachtig dit seizoen en eigenlijk onverslaanbaar", aldus een duidelijk uitgesproken Prost tegenover Canal Plus.

"De regels van dit moment zijn in mijn ogen dan ook niet bepaald geniaal te noemen. Je kunt gedurende een seizoen weinig veranderen en tijdens de winter kun je nauwelijks inlopen op de topteams. We hebben bij Renault tijdens de winter namelijk veel vooruitgang geboekt maar daarvan is nog maar weinig terug te zien. De topteams hebben namelijk dezelfde slag gemaakt en het is moeilijk om binnen de huidige regelgeving een grote inhaalslag te maken."

Het grootste probleem zit hem volgens de Fransman vooral in het feit dat de vooruitgang van de wagen niet ten koste mag gaan van de betrouwbaarheid, iets wat vroeger vaak anders lag. "In de hedendaagse Formule 1 kun je je geen uitvalbeurt meer veroorloven en daardoor is het moeilijk om iets te riskeren met het ontwikkelen van de wagen. Je wil namelijk te allen tijde voorkomen dat je uitvalt tijdens een race."

De verwachting is dat het Renault-team enkele updates mee zal brengen naar de circuits van Spa-Francorchamps en Monza.

4 reacties