Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Prost genoot van Verstappen: "Zijn toewijding komt niet vaak voor"

De dominantie van Max Verstappen is ook niet onopgemerkt gebleven bij voormalige wereldkampioenen. Alain Prost genoot met volle teugen van de Nederlander.

Verstappen win Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog nooit was een coureur zo dominant in de Formule 1 als Max Verstappen dit seizoen. De Nederlander won 19 van de 22 races en pakte zo op ongenaakbare wijze zijn derde wereldtitel. Verstappen kwam daardoor in een illuster rijtje terecht, want alleen Lewis Hamilton, Michael Schumacher, Juan Manuel Fangio, Sebastian Vettel en Alain Prost werden vaker kampioen. En laat de laatstgenoemde oud-coureur maar al te graag stil willen staan bij het succes van Verstappen.

"Veel mensen hebben gezegd dat het negatief is als één team en één coureur domineren", vertelt Prost bij Sky Sports. "Ik erken het juist altijd als een team zo presteert als Red Bull en Max in 2023 hebben gedaan. Wanneer iemand zo domineert, betekent het dat je dat werk er in moet steken. We kunnen ze alleen maar feliciteren."

De Fransman, die wereldkampioen werd in 1985, 1986, 1989 en 1993, heeft ook een duidelijke boodschap voor de andere teams. "Je moet harder werken als je op dat niveau wilt komen. Ik begrijp dat het soms frustrerend is, maar ik vond het seizoen van Verstappen geweldig. We hebben en hadden allemaal onze rijstijl en aanpak. Max is nog erg jong, maar de focus die hij vanaf het begin op zijn carrière had is erg belangrijk, net als zijn passie voor autosport."

"Het komt niet vaak voor dat iemand zo toegewijd is aan zijn sport. Het is iets bijzonders bij hem: hij is altijd sneller en doet meer ervaring op", sluit Prost lovend af.

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami