Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Prost: "Hamilton pakt met gemak acht wereldtitels"

Viervoudig wereldkampioen Alain Prost is er zeker van dat Lewis Hamilton het record van zeven wereldtitels van Michael Schumacher niet alleen evenaart, maar zelfs verbreekt. De Fransman noemt het behalen van acht titels voor de Brit 'gemakkelijk'.

Hamilton zege Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Lewis Hamilton is dit seizoen op jacht naar zijn zevende wereldtitel, en zijn vierde op een rij. In 2008 veroverde de inmiddels 35-jarige Brit zijn eerste kampioenschap, gevolgd door vijf wereldtitels in de periode 2014 tot en met 2019 met Mercedes, slechts onderbroken door een wereldtitel voor Nico Rosberg in 2016.

Alain Prost, zelf viervoudig wereldkampioen (1985, 1986, 1989, 1993) en thans adviseur van Renault, meent dat Hamilton in de voorbije jaren alleen maar beter is geworden. "Hamilton presteert beter wanneer er sprake is van stabiliteit in zijn team en stabiliteit in zijn leven", aldus de 65-jarige Prost in gesprek met persbureau Reuters. "Lewis verslaan met de auto en het team dat hij nu heeft is heel moeilijk. Het is onder normale omstandigheden zelfs bijna onmogelijk."

Daarom is Prost er zo goed als zeker van dat Hamilton dit jaar niet alleen zijn zevende kampioenschap binnenhaalt, maar komend jaar zelfs zijn achtste titel verovert. Daarmee zou hij het uit 2004 daterende record van Michael Schumacher van zeven wereldtitels uit de geschiedenisboeken verdringen. "Hij heeft nu zes titels. Ik durf te beweren dat acht titels haalbaar zijn, gemakkelijk."

Volgens Prost kan alleen Valtteri Bottas Hamilton van de wereldtitel afhouden. "Ik zie niemand anders het kampioenschap winnen dit jaar. Misschien Valtteri. Het hangt ervan af hoeveel races we hebben en of er iemand een of twee races uitvalt omdat hij een mechanisch probleem heeft. Dat weet je maar nooit."

De Fransman is er hoe dan ook zeker van dat het wereldkampioenschap dit jaar naar een Mercedes-coureur gaat. Max Verstappen en Red Bull komen bij Prost niet als kanshebber in beeld. "Ik kan me niet voorstellen dat een andere auto dit jaar, en volgend jaar, Mercedes verslaat. Daarna weet ik het niet. Misschien Renault."

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull