Prost noemt competitie niet fair: 'Haas krijgt bijna complete auto van Ferrari'

05 aug. 2018 10:15 Ruud Dimmers 4 reacties
De Formule 1 staat voor een belangrijke keuze: Geeft het de teams meer vrijheid om samen te werken, waardoor B-teams meer onderdelen kunnen betrekken van andere teams, of blijft iedereen zijn eigen auto ontwerpen?

Als het aan Renault-adviseur en F1-legende Alain Prost ligt blijven team zelf hun eigen auto's ontwerpen. Dit jaar is er veel te doen omtrent het team van Haas F1 dat met een 'halve Ferrari' rijdt.

Volgens Prost is dit niet fair en niet goed voor de F1. "Het is gewoon niet eerlijk. Wij (Renault red.) moeten alles zelf ontwikkelen en bouwen. Zij krijgen gewoon twee derde van hun auto cadeau van Ferrari", laat hij Auto Motor und Sport weten.

Hierdoor is Haas in staat om met een klein budget deel te nemen aan de Formule 1. Het Amerikaanse team heeft een begroting van 125 miljoen en 220 mensen in dienst. Renault heeft een begroting van 220 miljoen en liefst 700 mensen in dienst.

Volgens de F1-reglementen mogen teams diverse onderdelen betrekken van andere teams, waaronder de versnellingsbak en (achter)wielophanging. In de basis moeten de teams hun eigen auto's ontwerpen, maar in het geval van Haas zijn er bijzonder veel gelijkenissen te vinden tussen de huidige VF-18 en de Ferrari van 2017.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen