Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Prost waarschuwt Hamilton voor Ferrari-overstap

Alain Prost denkt dat Lewis Hamilton het nog weleens zwaar kan gaan krijgen bij Ferrari. Volgens de Fransman staat de druk er straks vol op.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het was een sensationele transfer. Lewis Hamilton verkast begin 2025 naar Ferrari en begint in de nadagen van zijn carrière aan het ultieme avontuur. De Brit wil met de Scuderia zijn achtste wereldtitel veroveren en zo de recordboeken ingaan. Voormalig Formule 1-coureur en viervoudig wereldkampioen Alain Prost snapt de keuze van Hamilton, maar denkt dat het wel een pittig verhaal wordt.

"Ik kan zijn beslissing begrijpen", stelt Prost tegenover Sports Illustrated. "Als je in een team als Mercedes zit, ze al twee jaar lang geen race hebben gewonnen, ze moeite hebben om aan de top terug te keren en je zijn leeftijd hebt, snap ik dat hij zegt: 'Oké, waarom zou je niet iets anders proberen?' Ik weet niet zeker of hij naar Red Bull had kunnen gaan, in ieder geval niet met Max Verstappen. Dan kan je naar Ferrari gaan, zeker met de reglementswijzigingen in 2026. Dan heb je wel maar één jaar, 2025, om jezelf in te werken."

Makkelijk

Prost uit daarna zijn twijfels. "Na 2026 zal hij 42 zijn, denk ik, misschien zelfs 43, dus dan wordt het een ander verhaal. Maar ik kan het begrijpen als je niet wil stoppen met racen. De vraag is of het een goede zet is. Ook voor Ferrari kan je die vraag stellen. Je kan nu een perceptie (van de overstap red.) hebben, maar die perceptie kan over een jaar weer anders zijn omdat hij dan een jaar ouder is en het de vraag is of hij zijn motivatie terug gaat vinden bij Ferrari. Het is wel goed voor de sport, want iedereen gaat kijken."

De Fransman verwacht overigens wel dat Hamilton zijn motivatie terug gaat vinden bij de Scuderia. Prost weet alleen niet zeker of dat genoeg gaat zijn. "Het is mogelijk, want als Ferrari het goed doet, denk ik dat hij zijn motivatie terug gaat vinden. De relatie met Charles Leclerc en de sfeer bij Ferrari zijn ook belangrijk. Hij heeft heel lang bij een Engels team gewerkt en gaat naar een Italiaans team, met een andere druk, andere manier van denken en de druk van de media. Ik denk echt dat het niet zo makkelijk is."

Ook interessant:

De GP van China staat voor de deur en dat is al even geleden! Wat kunnen de coureurs verwachten en wat mogen we verwachten van Verstappen? Hij is immers geen voorstander van de sprintopzet, zeker in China niet.

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen