Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Quartararo wint MotoGP Grand Prix van Catalonië, Rossi wederom onderuit

Fabio Quartararo heeft de MotoGP Grand Prix van Catalonië gewonnen. De Fransman was veruit de sterkste rijder van de dag en won de race dan ook met een ruime voorsprong op de nummer twee, Joan Mir. De Suzuki-rijder wist teamgenoot Alex Rins nipt achter zich te houden. Valentino Rossi crashte voor de tweede GP op rij uit de race.

20 fabio quartararo dsc5317 gallery full top fullscreen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Fabio Quartararo heeft de MotoGP Grand Prix van Catalonië op zijn naam geschreven. De Fransman reed een uitstekende race en mag zich nu ook de koploper in het kampioenschap noemen. Achter de Yamaha-coureur waren het de Suzuki-rijders die de overige podiumplaatsen wisten te bemachtigen. Joan Mir pakte een mooie tweede plaats, voor teamgenoot Alex Rins. Valentino Rossi schoot halverwege de race voor de tweede keer op rij onderuit, wat leidde tot grote teleurstelling bij 'The Doctor'.

In de eerste ronde kwam WK-leider Andrea Dovizioso direct ten val. De Italiaan werd van zijn motor gereden door Johann Zarco, die in de tweede bocht de controle over zijn motorfiets verloor. Maverick Vinales maakte een dramatische start mee en zakte weg naar de 16e plaats. Vooraan sloegen de overige Yamaha-rijders direct een gat naar de rest van het veld. Alleen Jack Miller en Mir waren in staat om de drie snelle Japanse machines te volgen.

In het tweede gedeelte van de race leek het erop dat de Yamaha-rijders een maatje te groot waren voor de rest van het veld. Een mooi gevecht tussen Morbidelli, Quartararo en Rossi was dan ook opkomst. De Italianen gingen kort achter elkaar echter beiden de fout in. Eerst was het Morbidelli die zich verremde aan het einde van het lange rechte stuk, vervolgens was het Rossi die voor de tweede race op rij onderuit ging. De 41-jarige Rossi deed er alles aan om het gat met Quartararo te dichten, maar nam daarbij te veel risico.

Na de val van Rossi haalde Quartararo dan ook gemakkelijk de overwinning binnen op het circuit van Barcelona. Achter de Fransman eindigde Mir als tweede, net voor teamgenoot Rins. De Suzuki-rijders reden een sterk slotakkoord en konden daardoor beide nog Morbidelli passeren.

In de strijd om het kampioenschap sloeg Quartraro met zijn overwinning een gat richting de nummer twee in de tussenstand, Mir. De Spanjaard volgt Quartararo nu op acht punten achterstand. Vinales blijft met een achterstand van 18 punten op Quartararo, de nummer drie in de strijd om de wereldtitel.

Uitslag MotoGP Grand Prix van Catalonië 2020

Pos. Coureur Team
1. Fabio Quartararo Yamaha
2. Joan Mir Suzuki
3. Alex Rins Suzuki
4. Franco Morbidelli Yamaha
5. Jack Miller Ducati

RacingNews365 is niet alleen de grootste Formule 1-website van Nederland, maar ook het snelst groeiende Formule 1-kanaal op YouTube!

Abonneer je vóór 7 april op ons YouTube-kanaal en maak nu kans op Red Bull caps en T-shirts. De winnaars worden op 8 april bekendgemaakt in onze F1-podcast.

Abonneer op ons Youtube kanaal en maak kans op toffe prijzen!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Vettel gelooft niet in Red Bull-vertrek Verstappen: "Geen redenen voor"