Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racing Point steekt eerste Formule 1-wagen in opvallende kleurstelling

Op de Canadian International Auto Show in Toronto heeft Racing Point, het nieuwste team op de Formule 1-grid, haar allereerste auto gepresenteerd. De stal van eigenaar Lawrence Stroll en teambaas Otmar Szafnauer heeft gekozen voor een opvallende look, die overeenkomt met hoe voorganger Force India eruitzag.

SportPesa Racing Point, zo heet het team dat tot en met vorig jaar als Force India door het leven ging. Het sportwedkantoor is titelsponsor geworden, al is ook bronwaterbedrijf BWT aangebleven. Zodoende is de wagen van het team uit Silverstone niet meer volledig in het roze gehuld, maar bevat de look ook roze en donkerblauw.

Voor Racing Point verschijnen Sergio Pérez en Lance Stroll aan de start in 2019. Stroll is de zoon van eigenaar Lawrence Stroll, hij reed in de afgelopen twee seizoenen voor het team van Williams. Pérez gaat zijn zesde seizoen voor het team dat voorheen bekend stond als Force India in: hij maakt sinds 2014 onderdeel uit van de stal waarvan Stroll senior inmiddels eigenaar is. De in Toronto tentoongestelde wagen was overigens een VJM10, de wagen waarmee Force India vorig jaar deelnam aan het Formule 1-wereldkampioenschap. Racing Point stuurt haar eerste wagen komend weekend voor de eerste keer een circuit op in het Spaanse Barcelona. Ook al zijn de eigenaren van Racing Point Canadees en presenteerde het team haar kleuren in hetzelfde land, toch rijdt de equipe onder een Britse licentie. Mocht Pérez of Stroll een Grand Prix winnen, dan zal zodoende het Britse volkslied worden gespeeld ter ere van de constructeur.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'