Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Kimi Raikkonen

Raikkonen venijnig: “Vraag mij af of Stroll wel voorbij zijn eigen auto kan kijken”

Kimi Raikkonen had het afgelopen weekend meermaals aan de stok met Racing Point-coureur Lance Stroll. Dit was echter niet zijn grootste probleem: het differentieel zorgde er enkele keren voor dat hij bijna in een muur belandde.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo F1

Ondanks dat hij er zelf niet teveel aandacht aan wilde besteden, zal Kimi Raikkonen zich vast een mooiere 300ste Grand Prix hebben voorgesteld. Waar hem in de aanloop van de race de vragen over zijn jubileum op de zenuwen werkte, was het tijdens de race vooral Lance Stroll die hem de pis lauw leek te maken. Tegenover onder andere RacingNews365 wil hij er echter niet al te veel woorden aan vuil maken. "Ik vraag me af of Stroll wel verder dan zijn eigen auto kan kijken", laat de Fin venijnig optekenen.

Ondanks meerdere aanvaringen met de Racing Point-coureur op de baan, is dat niet wat een beter resultaat in de weg stond. Een probleem met het differentieel zorgde ervoor dat hij niet optimaal kon presteren met zijn Alfa Romeo.

"Ik hing een paar keer bijna in de muur bij het uitkomen van de bochten. Soms draaide slechts één wiel, andere keren raakte een wiel oververhit en gleed ik als een malle. Mijn monteurs konden niet zien wat het was, maar het was nogal vreemd." Uiteindelijk kwam Raikkonen als zeventiende over de streep, achter zijn plaaggeest Stroll.

0 reacties

    Marko Formule 1-baas maakt vertrek officieel