Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ralf Schumacher

Ralf Schumacher verklaart liefde voor een man

Ralf Schumacher heeft op Instagram aangegeven een liefdesrelatie te hebben met een man. Hij is de eerste (oud-)Formule 1-coureur van naam die daar openlijk voor uit komt.

Ralf Schumacher coming out
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ralf Schumacher

Ralf Schumacher deelde op Instagram een foto van hem en zijn partner, arm in arm, kijkend naar de ondergaande zon. Het bijschrift luidt als volgt: "Het mooiste in het leven is als je de juiste partner aan je zijde hebt, waarmee je alles kan delen."

Schumacher is de eerste Formule 1-coureur van naam die openlijk voor een relatie met een man uitkomt en die onthulling, die volgens zijn goede vriendin en actrice Carmen Geiss bevrijdend voor hem werkt, kan op veel mooie reacties rekenen, waaronder van Geiss zelf.

"Het was een moedige beslissing waar hij lang over heeft nagedacht en die hij nu met trots en zelfvertrouwen neemt. Zijn coming out is niet alleen een persoonlijke triomf, maar ook een teken dat hij eindelijk in staat is om te leven en te houden van zijn ware identiteit zonder angst of schaamte."

Ook zoon David Schumacher, die Ralf Schumacher kreeg met zijn eerdere vrouw Cora, reageert: "Ik ben heel blij dat je eindelijk iemand hebt gevonden bij wie je echt merkt dat je je heel prettig en veilig voelt. Of het nu een man of een vrouw is, ik sta 100% achter je papa en wens je het allerbeste. Gefeliciteerd."

Ralf Schumacher was van 1997 to en met 2007 actief in de Formule 1. De broer van Michael Schumacher won zes Grands Prix in is vandaag de dag werkzaam als F1-analist voor de Duitse televisie.

In de Formule 1, die toch bekend staat als een mannenwereld, wordt actief campagne gevoerd voor meer diversiteit en vooral ook inclusiviteit, waaronder ook voor de lhbtqia+ gemeenschap.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'