Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Razendsnelle Bottas wil 'verwarrende' track limits aankaarten bij FIA

Valtteri Bottas kijkt met tevredenheid terug op de eerste twee vrije trainingen in Qatar, al is de Mercedes-coureur wat in de war door de veranderde track limits op het Losail International Circuit.

Tijdens de tweede vrije training voorafgaand aan de GP van Qatar klokte Valtteri Bottas de snelste tijd. De Mercedes-coureur is blij met de afstelling van zijn bolide, vooral gezien het feit dat Losail een nieuw circuit is voor de Formule 1-coureurs. "Het begon gelijk goed met de set-up", laat de Fin weten. "De balans voelde goed aan en na mijn eerste runs waren er nog maar een paar kleine verbeterpunten. Ik moet zeggen dat het een ideale start is op een nieuw circuit. Het team heeft het heel goed gedaan, al is er nog altijd genoeg te doen. We hebben nog niet alle mogelijke snelheid kunnen vinden."

Bottas verward door track limits op Losail

Tussen de eerste en tweede vrije training werden de regels omtrent de track limits gewijzigd. Vanaf de tweede training geldt dat er overal op het circuit dezelfde regels zullen gelden. De regelwijziging zorgde voor enige verwarring bij Bottas. "Er was iets aan de hand met de track limits omdat bij elke bocht nog een stuk asfalt naast het circuit ligt." "Het is makkelijk om er dan af te gaan en meer tijd te winnen", aldus de Mercedes-coureur. "Zelfs in een aantal van mijn snelste rondes ontstond er wat verwarring. Ik wist niet wat wel mocht en wat niet, dat gaat zeker een discussiepunt worden bij de coureursbriefing. Ik denk dat de lay-out hier wat problemen veroorzaakt."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi