Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Razendsnelle Leclerc hangt de vlag nog niet uit: "Zij zitten er in de kwalificatie ook bij"

Charles Leclerc was met afstand de snelste man op de vrijdag in Monaco. Toch wil de Monegask nog niets weten van een eventuele pole of overwinning in zijn thuisrace. Hij ziet namelijk nog een goede kandidaat voor de bovenste plekken.

Leclerc FP2 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Charles Leclerc is het een bijzonder weekend. De Ferrari-coureur rijdt in de straten van 'zijn' Monaco en hoopt na al die jaren af te kunnen rekenen met de vloek die op zijn schouders lijkt te rusten. De Monegask pakte namelijk al twee keer poleposition in zijn thuisrace, maar kwam in al die jaren nooit verder dan één keer P4. In alle andere gevallen kwam hij niet aan de finish.

Ook dit weekend is Leclerc goed begonnen. Vooral in de tweede vrije training was hij bloedsnel en dus lijkt Leclerc dé topfavoriet voor poleposition. Zo ver wil hij zelf alleen nog niet gaan.

"Ik denk dat we op de mediums erg sterk waren," zo vertelt de Monegask tegenover F1TV. "Op softs hadden we wat meer moeite, ook door het verkeer op de baan, maar overall gezien voel ik me goed in de auto. Ik heb vertrouwen, maar het is nu heel belangrijk om dit ritme vast te houden richting VT3, want dat is ook Monaco. Ik heb misschien iets meer risico genomen dan de anderen, maar dat heeft zich uitbetaald. Tot nu toe hebben we het goed gedaan, maar we moeten ons op onszelf focussen."

Mercedes de grote concurrent

De snelste ronde van Leclerc in VT2, was ruim 1,2 seconde sneller dan de snelste tijd een jaar geleden in diezelfde sessie. Desondanks denkt Leclerc dat er nog wel meer in het vat zit: "Ik denk dat ik, als ik alles aan elkaar knoop, meer snelheid heb. Vooral in de derde sector liet ik nog veel tijd liggen. Dat wordt dan ook het focuspunt voor morgen."

Niemand kon op de vrijdag aan de tijden van Leclerc komen, maar toch is de Monegask op zijn hoede. Hij ziet namelijk een geducht tegenstander in Mercedes en in het bijzonder Lewis Hamilton: "Toen we hier aankwamen wisten we dat alles mogelijk was. Bijvoorbeeld in 2021, toen hadden wij niet echt een goede auto, maar wel een die paste bij de omstandigheden hier."

Volgens Leclerc zit Mercedes nu in hetzelfde schuitje: "Zij zijn erg snel dit weekend. Dus ik verwacht dat ze er in de kwalificatie er ook bij zullen zitten. Lewis zit er al de hele dag goed bij. Wij zullen dus alles moeten maximaliseren en hopelijk kunnen we dan pole pakken. Het is de beste startpositie voor zondag en hopelijk kunnen we dan eindelijk die overwinning pakken."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"