Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Rosberg

Razendsnelle Verstappen verbaast Rosberg: "We weten niet waar dit vandaan komt"

Nico Rosberg begrijpt niet waar de snelheid van Max Verstappen tijdens VT3 vandaan kwam. De wereldkampioen van 2016 geniet met volle teugen van het huidige seizoen en bekijkt de prestaties van Red Bull en Ferrari in Frankrijk.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Tijdens de eerste twee vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk was het tweemaal een Ferrari-bolide bovenaan de tijdenlijst. In de derde en laatste training op Paul Ricard kwam hier verandering in, toen Max Verstappen een zeer snelle tijd neerzette, die ruim drie tienden sneller was dan de tweede tijd van Carlos Sainz.

Een nieuwe titelstrijd is genieten voor de aanwezige toeschouwers, waaronder ook voormalig F1-coureur Nico Rosberg. "De Formule 1 is weer spannend en de titelstrijd is nog heel erg gaande", zo trapt hij na VT3 af bij Sky Sports. "Ferrari houdt zich niet in met de pace van de auto. Ze zijn snel en ik denk dat ze het voordeel op Red Bull behouden. We zagen het op vrijdag al."

Ferrari met het voordeel in Frankrijk?

"Gekeken naar de tempo waren ze erg dominant", vindt de Duitser, die hierbij wel moet toegeven dat het in de derde en laatste training iets anders aan toe ging. In het allerlaatste trainingsuur klokte Verstappen op een vers setje rubber de snelste tijd.

"We zagen nu het omgekeerde met Max die opeens heel erg snel ging. We weten niet waar dit vandaan komt, maar het is geweldig", looft Rosberg. "Hierdoor is de kwalificatie een groot vraagteken, wat zo fantastisch is aan de titelstrijd van dit moment."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"