Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Razendsnelle Verstappen verbaast Rosberg: "We weten niet waar dit vandaan komt"

Nico Rosberg begrijpt niet waar de snelheid van Max Verstappen tijdens VT3 vandaan kwam. De wereldkampioen van 2016 geniet met volle teugen van het huidige seizoen en bekijkt de prestaties van Red Bull en Ferrari in Frankrijk.

Tijdens de eerste twee vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk was het tweemaal een Ferrari-bolide bovenaan de tijdenlijst. In de derde en laatste training op Paul Ricard kwam hier verandering in, toen Max Verstappen een zeer snelle tijd neerzette, die ruim drie tienden sneller was dan de tweede tijd van Carlos Sainz. Een nieuwe titelstrijd is genieten voor de aanwezige toeschouwers, waaronder ook voormalig F1-coureur Nico Rosberg. "De Formule 1 is weer spannend en de titelstrijd is nog heel erg gaande", zo trapt hij na VT3 af bij Sky Sports . "Ferrari houdt zich niet in met de pace van de auto. Ze zijn snel en ik denk dat ze het voordeel op Red Bull behouden. We zagen het op vrijdag al."

Ferrari met het voordeel in Frankrijk?

"Gekeken naar de tempo waren ze erg dominant", vindt de Duitser, die hierbij wel moet toegeven dat het in de derde en laatste training iets anders aan toe ging. In het allerlaatste trainingsuur klokte Verstappen op een vers setje rubber de snelste tijd. "We zagen nu het omgekeerde met Max die opeens heel erg snel ging. We weten niet waar dit vandaan komt, maar het is geweldig", looft Rosberg. "Hierdoor is de kwalificatie een groot vraagteken, wat zo fantastisch is aan de titelstrijd van dit moment."

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024