Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Laurent Mekies

RB hoopt 'oude' Ricciardo vaker te zien: "Proberen er alles aan te doen"

Daniel Ricciardo moest het dit seizoen in de meeste van de 14 races afleggen tegen teamgenoot Yuki Tsunoda. Zijn team Visa Cash App RB (RB) hoopt dat de Australiër na de zomer sterk terugkeert.

Ricciardo FP2 Hungary
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo heeft tot nu toe een teleurstellend seizoen achter de rug, waarin hij tien punten minder scoorde dan teamgenoot Yuki Tsunoda. De Japanner is inmiddels al beloond met een nieuw contract voor volgend jaar. De Red Bull-familie moet Ricciardo nog een nieuw contract aanbieden, maar heeft bevestigd dat hij sowieso de rest van het huidige seizoen voor RB mag rijden. 

Ricciardo heeft dit seizoen zijn snelheid laten zien en is wel steeds beter geworden. Volgens RB-teambaas Laurent Mekies is Ricciardo daarbij op zijn sterkst als hij zich goed voelt in de auto. "Ik denk dat je het op de volgende manier kunt bekijken: hij heeft absoluut het gat gedicht dat we hadden tijdens de eerste paar races", vertelt Mekies in een exclusief interview aan RacingNews365

"Dat gat is dus gedicht door Daniel. Hij heeft ook laten zien dat hij, wanneer de omstandigheden goed waren, de oude Daniel was die we allemaal willen zien." De Grand Prix van Canada was bijvoorbeeld een bijzonder goed weekend voor de achtvoudig racewinnaar, die daar P8 pakte.  "Je refereert aan Canada, maar er was ook Miami (vierde in de sprintrace, red.). Er waren ook een paar andere races waar hij erg sterk was. Soms was hij heel goed zichtbaar, zoals in Miami of Canada, maar soms ook wat minder." 

"Kan hij het maken? Ja. We proberen er als team alles aan te doen om hem zo vaak mogelijk in zo'n 'sweet spot' te krijgen. Het is niet iets wat ons altijd lukt, maar we weten dat als we hem in zo'n 'sweet spot' krijgen, met de auto waarin hij graag rijdt, dat hij dan net zo rijdt als in Canada of Miami."

Ricciardo's grootste bedreiging

Ricciardo staat daarbij wel onder druk om zijn prestaties in de resterende tien races van het seizoen te verbeteren, terwijl reservecoureur Liam Lawson staat te popelen om promotie te maken. De Nieuw-Zeelander wacht al een tijdje geduldig op een fulltime stoeltje en presteerde uitstekend als vervanger van Ricciardo in 2023, na de ongelukkige crash van de ervaren coureur in Zandvoort.

Lawson wordt vaak gesignaleerd in de RB-garage en op de pitmuur bij Mekies, die de Nieuw-Zeelander zoveel mogelijk bij de races wil betrekken. "We zijn ons er terdege van bewust dat hij een supergetalenteerde, jonge coureur is", aldus Mekies. "Hij heeft dat al een paar keer laten zien in zijn carrière, met name vorig jaar toen hij op het laatste moment in de auto moest springen om Daniel te vervangen."

"We willen Liam dus allemaal een kans geven, omdat we dat potentieel hebben gezien en dat willen we niet laten liggen. Natuurlijk zijn we allemaal op zoek naar oplossingen om hem in de auto te krijgen, want het lijdt geen twijfel dat je zo'n talent nooit aan de andere kant van de weg wil achterlaten."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Newey tekent nieuw F1-contract en wordt aandeelhouder