Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-baas passeert Renault: "We beschikken voor het eerst over een competitieve motor"

Vergeet de Renault-motor waar Red Bull aan het begin van dit decennium zoveel successen mee boekte. Pas in 2019 beschikt Red Bull voor het eerst over een écht competitieve motor. Dat is althans de stellige mening van de grote baas van Red Bull, Dietrich Mateschitz.

Dietrich Mateschitz, de grote baas van Red Bull, vloog afgelopen week naar Barcelona om daar de wintertests van de Formule 1 bij te wonen. Met zijn conclusie over de twee Red Bull-teams en de samenwerking met Honda is hij weinig complimenteus naar de vorige motorleveranciers van Red Bull.

"Voor het eerst beschikt Red Bull over een echt competitieve motor", zo laat Mateschitz in gesprek met Speedweek optekenen. "Dankzij Honda hebben we nu meer vermogen dan een jaar geleden, al weten we natuurlijk niet exact wat de overige motorfabrikanten aan pk's gewonnen hebben. Het ziet er positief uit allemaal, maar we houden een slag om de arm." Voordat Red Bull in zee ging met Honda werden de Bulls aangedreven door achtereenvolgens Cosworth,- Ferrari- en Renault-motoren. Met laatsgenoemde partner werden tussen 2010 en 2013 alle wereldtitels gewonnen, zowel bij de coureurs als bij de constructeurs.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"