Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull breidt voorsprong uit in extra kampioenschap door huzarenstukje

Red Bull was in China weer oppermachtig in de pitstraat. Het team uit Milton Keynes leverde de drie snelste pitstops van het seizoen af en breidde zo haar voorsprong in het klassement uit.

Verstappen China 2024 pitstop
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull domineert de Formule 1 niet alleen op het circuit, maar ook in de pitstraat. Het team stond al bovenaan in het pitstopklassement van DHL en deed er in China nog eens een schepje bovenop. Vier pitstops, vier keer binnen 2,1 seconden, met een pitstop van 1,9 seconde voor Max Verstappen als kers op de taart. Het was vooral bijzonder omdat Red Bull twee keer een zogenaamde double stack uitvoerde. Verstappen en Sergio Perez werden tegelijk naar binnen geroepen.

Het werd nog mooier voor het team uit Milton Keynes, want drie van de vier pitstops waren de snelsten van dit seizoen. Red Bull heeft sowieso nu negen van de tien snelste pitstops in handen en domineert het klassement. Ferrari staat al 92 punten achter, terwijl er na een race eenzelfde puntensysteem wordt gehanteerd. Een team kan, net zoals in het constructeurskampioenschap, per coureur punten ontvangen. Red Bull haalde in China de maximale score van 43 punten en staat nu op 178 punten.

Bekijk hieronder de tussenstand van het pitstopklassement!

Tussenstand pitstopklassement 2024

# Team Punten
1. Red Bull 178
2. Ferrari 86
3. McLaren 64
4. Mercedes 59
5. RB 39

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live sprintkwalificatie Formule 1 GP Miami 2024