Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull deelt slecht nieuws over gloednieuwe vloer Verstappen

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië liep Max Verstappen schade op aan zijn geüpdatete vloer. Teambaas Christian Horner stelt nu dat het onderdeel volledig is afgeschreven.

Verstappen Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië ging het al vroeg mis voor Max Verstappen. De Nederlander schoot tijdens Q1 van de baan toen het begon te regenen en beschadigde zo zijn hagelnieuwe vloer. Verstappen pakte nog de vierde plaats tijdens de kwalificatie, maar liet na afloop weten dat hij in eerste instantie meer dan een seconde aan tijd verloor. Uiteraard mocht Red Bull de vloer wel vervangen voor de race.

Wanneer Christian Horner na de race van RacingNews365 de vraag krijgt of Red Bull bepaalde onderdelen niet kon vervangen door de parc fermé-regels, reageert hij door te stellen dat de vloer compleet is afgeschreven.

"De vloer was helemaal vernield", vertelt Horner. "Het feit dat Max in de kwalificatie een tiende achter Lando Norris stond, was erg bemoedigend. De vloer zag eruit als een bij elkaar geraapt zootje en de monteurs slaagden erin om er toch nog wat van te maken. Dat was zeer indrukwekkend om te zien."

En dat is toch wederom slecht nieuws voor Verstappen. Natuurlijk had Red Bull een reservevloer bij zich en is er in de basis niets aan de hand, maar het kan invloed hebben op verdere updates, omdat er een budget cap is. Aan het begin van het jaar moest Williams bijvoorbeeld met veel schade aan beide auto's dealen en was het gevolg dat er veel reserveonderdelen geproduceerd moesten worden. Updates werden daarom uitgesteld. Voor Red Bull gaat het nu om een kleine tegenslag, maar alles telt in de felle strijd met de concurrentie.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership