Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull denkt te weten waarom Perez het wel redt naast Verstappen

De teamgenoten komen en gaan bij Max Verstappen. Het is nu Sergio Perez die het het langst naast de Nederlander volhoudt. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft de Mexicaan iets wat de rest niet heeft.

Verstappen Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft gedurende zijn carrière bij Red Bull al een paar teamgenoten versleten. Nadat Daniel Ricciardo in 2018 vrijwillig bij het team opstapte, kreeg Pierre Gasly een kans zich te bewijzen bij de Oostenrijkse renstal. Dit avontuur bleek van korte duur, want na teleurstellende resultaten werd besloten de Fransman halverwege het seizoen te vervangen door Alexander Albon. De Britse Thai kreeg anderhalf seizoen de tijd om zichzelf naast Verstappen te bewijzen, maar eind 2020 nam Red Bull ook afscheid van hem.

Sindsdien is Sergio Perez de man naast de inmiddels drievoudig wereldkampioen. Perez wist begin 2023 weliswaar twee overwinningen te pakken, maar sindsdien bleek Verstappen soeverein, op de GP van Singapore na. In totaal wist de Nederlander negentien zeges te tegenover de twee van Checo te zetten.

Sterk in je schoenen staan

In de Sky Sports F1 Podcast werd Red Bull-teambaas Christian Horner uitgenodigd en hij vertelde wat hij gedurende zijn langdurige carrière geleerd heeft over het tweede Red Bull-stoeltje. "We vullen de zitjes altijd met de meest competitieve coureurs mogelijk. Er zit nooit een verschil tussen de twee auto's", zo legde Horner uit. "We hadden een tijdperk met Sebastian (Vettel, red.) waarin hij indrukwekkend dominant was, en waarbij het lastig was om zijn teamgenoot te zijn."

Red Bull bevindt zich nu ook in een dominant tijdperk. "Nu met Max is dat precies hetzelfde. Hij is een machine. Hij is misschien wel de beste coureur op dit moment in de Formule 1, drievoudig wereldkampioen en het is ongelofelijk zwaar om zijn teamgenoot te zijn", zo is Horner van mening. Alleen naast een kampioen bevindt zich nog altijd een teamgenoot: "En als je psychologisch niet sterk bent, zul je het niet aankunnen om zijn teamgenoot te zijn. Zo simpel is het. Hij is gewoon meedogenloos in zijn tempo en in de manier waarop hij opereert."

"Oneerlijk om een junior direct in een Red Bull te zetten"

De Brit is ervan overtuigd dat Perez weet hoe hij om moet gaan met het strenge beleid binnen Red Bull, waardoor in het verleden teamgenoten het veld hebben moeten ruimen. "Ik denk dat één van de positieve punten van Checo is dat hij de kracht van zijn karakter heeft om ermee om te gaan, en we hebben in het verleden gezien hoe dat anderen heeft gebroken. Maar ja, het is moeilijk om Max' teamgenoot te zijn."

Overigens hoeven we in de toekomst er niet op te rekenen dat er een Red Bull-junior zomaar in de auto van de Oostenrijkse renstal stapt. Niet voordat eerst de stap naar het juniorenteam gemaakt is, legt Horner uit: "Ik denk dat de verwachtingen van de Red Bull-coureurs zo hoog zijn, dat het erg oneerlijk zou zijn om een junior direct bij Red Bull Racing in te zetten. Dat is de luxe van AlphaTauri, waaruit Max, Seb en Ricciardo voortkwamen. Veel van onze coureurs zijn door de jaren heen doorgestroomd vanuit AlphaTauri (vroeger Toro Rosso, red.)."

Ook interessant:

Voormalig F1-engineer snapt saillante uitspraken Verstappen volledig

RacingNews365 sprak met voormalig F1-engineer Ernest Knoors. De Nederlander zoomt in op de band tussen Verstappen en engineer Lambiase, wat de Red Bull-bolide van 2023 zo goed maakte en nog veel meer. Check het in het interview hieronder.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'